На Вінниччині виявлено новий вид шахрайства

На Вінниччині виявлено новий вид шахрайства

22.01.16 17:15 0 532
Установлено, що зловмисники розміщують в мережі Інтернет або засобах масової інформації оголошення, в яких обіцяють громадянам здійснити обмін гривні на іноземну валюту шляхом переведення коштів через картки одного з банків.

З метою заволодіння коштами, вводячи людей в оману, шахраї повідомляють номер картки, на яку необхідно перерахувати відповідну суму коштів, стверджуючи, що валюту в еквівалентному розмірі люди отримають в касі одного з відділень банку.

Після перерахування коштів злочинці своїх зобов’язань щодо обміну на іноземну валюту не виконують, на телефонні дзвінки потерпілих не відповідають.

На даний час виявлено два факти заволодіння в такий спосіб коштами громадян на території міста Вінниці. В одному випадку потерпілий перерахував на картку шахраїв 126 тис грн за купівлю нібито 5 тис доларів США, а в іншому – 252 тис грн за 10 тис доларів США.

Наразі досудове розслідування триває за ч.ч. 2, 3 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому, та шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки), процесуальне керівництво здійснюється Вінницькою місцевою прокуратурою.

У зв’язку з цим, просимо громадян бути уважними та обережними, не користуватись послугами обміну грошових коштів з боку невідомих осіб.

Одночасно роз`яснюємо, що ст. 162 Кодексу України про адміністративні правопорушення за незаконні скуповування, продаж, обмін, використання валютних цінностей, як засобу платежу або як застави, передбачена відповідальність у вигляді попередження або накладення штрафу від тридцяти до сорока чотирьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією валютних цінностей.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ