На Вінничині використання високопродуктивної сільськогосподарської техніки – запорука високих врожаїв

На Вінничині використання високопродуктивної сільськогосподарської техніки – запорука високих врожаїв

22.01.16 12:16 0 544
Агропромисловий комплекс області має хороші перспективи для нарощення обсягів виробництва сільгосппродукції, а відтак – зміцнення позицій на вітчизняному та світових ринках.

Однак вразливим місцем аграріїв досі залишається технічний парк. Через брак сучасної збиральної техніки, щорічно аграрії втрачають у полі значні обсяги врожаїв. Понад 80 % сільгосптехніки застаріла, яка відпрацювала свої амортизаційні терміни.

Особливо гостро дана проблема відслідковується в невеликих фермерських та особисто-селянських господарствах, які не мають належних фінансових ресурсів для закупівлі дорогої імпортної техніки.

Питання забезпечення аграріїв сільгосптехнікою назріло давно.

У 2016 році Мінагрополітики України планує зосередитися на трьох основних завданнях, реалізація яких має докорінно змінити ситуацію:

- удосконалити програму фінансового лізингу техніки та збільшити обсяги фінансування, паралельно удосконалюючи митно-тарифні регулювання розвитку галузі шляхом відміни сплати ввізного мита на ввезення комплектувальних виробів та машинокомплектів для виробництва в Україні високопродуктивної техніки, а також на сучасне технологічне обладнання для забезпечення модернізації виробничої бази заводів;

- внести зміни до Закону України «Про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу» в частині встановлення, що вітчизняна техніка - це техніка, яка виготовляється в Україні діючими підприємствами-резидентами України, у тому числі спільними з іноземними партнерами та на нових виробництвах, створених із залученням інвестицій;

- розробити та втілити у життя інвестиційні проекти з налагодження виробництва високопродуктивних зернозбиральних комбайнів, тракторів та іншої інноваційної сільськогосподарської техніки і обладнання.

На Вінниччині є ряд потужних підприємств виготовлювачів сільськогосподарської техніки, які відомі не тільки в області а й за її межами, це такі як: ВАТ „Хмільниксільмаш”; ПАТ „Могилів-Подільський машинобудівний завод ім. С.М.Кірова” м. Могилів-Подільський; ТОВ „Краснянське СП „Агромаш” с. Красне Тиврівського району; ТДВ „Брацлав” смт. Брацлав Немирівського району; ПАТ „Калинівське районне підприємство „Агромаш” м. Калинівка; ТОВ „Вінмашпостач” м.Вінниця.

Вищезгаданими підприємствами в 2015 році виготовлено 813 одиниць сільгосптехніки на суму 93,2 млн. грн.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ