МОЗ України про грип та ГРВІ

МОЗ України про грип та ГРВІ

22.01.16 16:49 0 522
Міністерство охорони здоров`я України та Державна санепідемслужба України поінформували про епідемічну ситуацію із захворюванням на грип та ГРВІ в рамках оперативного брифінгу, що відбувся 19 січня в Українському кризовому медіа центрі.

Міністр охорони здоров`я України Олександр Квіташвілі під час брифінгу повідомив, що станом на 17 січня 2016 року в Україні підтверджено 51 летальний випадок внаслідок захворювання на грип. У Вінницькій області зафіксовано 7 таких випадків, в Одеській – 20, Донецькій – 4, Рівненській – 3, в Кіровоградській, Житомирській, Харківській, Черкаській, Чернівецькій, Львівській – по 1, у Києві – 5.

«Позитивом є те, що за останній тиждень зріс показник звернення хворих до лікарів та госпіталізації, це означає, що люди почали відповідальніше ставитися до епідситуації, і менше займаються самолікуванням. Нагадуємо, що не варто превентивно скуповувати ліки, аби не створювати паніку», – зазначив Олександр Квіташвілі.

Керівник ДЗ «Український центр із контролю й моніторингу захворювань МОЗ України» Любов Некрасова повідомила, що 98 % летальних випадків зумовлені штамом вірусу грипу типу А Н1N1.

Також Міністерством охорони здоров`я України досягнуло домовленостей з виробниками лікарських засобів «Таміфлю» та «Реленца» щодо термінових поставок в Україну цих необхідних проти грипу препаратів.

За інформацією ТОВ «Рош Україна», компанія готова здійснити постачання 5000 упаковок «Таміфлю» протягом двох тижнів в міжнародній упаковці, та протягом 8-9 тижнів у дозволеній україномовній упаковці.

Окрім того, МОЗ України проведено перемовини із Урядом Литви щодо надання Україні в якості гуманітарної допомоги 2 тис. 443 упаковки препарату «Таміфлю» та 27 тис. 645 упаковок «Реленци», що мають надійти також впродовж 2-3 тижнів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі оголошено ...
Наступна новина: Закарпатські митці ...

КОМЕНТАРІ