В Житомирській області відбувся збір керівників навчально-методичних центрів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності

В Житомирській області відбувся збір керівників навчально-методичних центрів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності

22.01.16 18:45 0 598
21 січня на базі Управління ДСНС України у Житомирській області відбувся навчально-методичний збір з керівним складом навчально-методичних центрів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності з усіх областей нашої держави під головуванням заступника директора Департаменту організації заходів цивільного захисту начальника управління планування та координації заходів цивільного захисту Василя Скакуна.

Організатори заходу ставили перед собою за мету довести до учасників останні зміни у законодавчих актах Президента, Уряду, МВС та ДСНС України щодо організації підготовки посадових осіб органів управління у сфері цивільного захисту та навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях; обмін досвідом та визначення пріоритетних завдань діяльності навчально-методичних центрів на 2016 рік.

Під час свого виступу начальник управління планування та координації заходів цивільного захисту Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Сергій Осипенко наголосив на тому, що для виконання поставлених державою завдань чимале значення відіграє рівень професіоналізму співробітників, тому, насамперед, необхідно звернути увагу на забезпечення якісного підбору, навчання та розподілу кадрів із врахуванням їх професійної підготовки.

«З нашого боку ми повинні вжити усіх заходів щодо удосконалення нормативно-правової бази. А вже якісну роботу навчально-методичних центрів в областях повинні забезпечити їх керівники. Адже лише спільні зусилля, наполеглива праця та відповідальне ставлення до поставленої мети, допоможуть подолати труднощі та досягнути успіху, особливо в контексті нових вимог сучасності», - зазначив Сергій Осипенко.

Начальник навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Житомирської області Ігор Левчук зупинився на проблемних питаннях щодо виконання плану функціонального навчання керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією та здійсненням заходів цивільного захисту. Зокрема, наголосив на тому, що на Житомирщині спостерігається суттєва плинність кадрів. Тільки фахівці цивільного захисту максимально ознайомлюються з вимогами служби, як раптово змінюють роботу. У зв’язку з чим приходить новий фахівець, якому потрібен час для того щоб освоїтися у нашій діяльності.

Питання методичного забезпечення навчально-методичних центрів сфери цивільного захисту, зокрема розробка та впровадження методичних документів з навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях у 2015 році довів до присутніх начальник науково-методичного центру мережі освітніх установ сфери цивільного захисту Інституту державного управління у сфері цивільного захисту Віктор Михайлов, Інститут активно займається видавничо-друкарською діяльністю. Розроблено методичний посібник «Загальна підготовка працівників підприємств, установ, організацій до дій у надзвичайних ситуацій». Він розміщений в електронному вигляді на сайті Інституту державного управління у сфері цивільного захисту. Буквально нещодавно вийшов ще один підручник «Організація управління цивільним захистом на місцевому рівні». Крім того Інститутом розроблено методичний порадник з основних видів освітньої діяльності навчально-медичних установ цивільного захисту. Ці книги також розміщена на раніше згаданому сайті, що надає можливість роздруковувати його самостійно у необхідному обсязі.

Завершився збір тривалою дискусією між фахівцями цивільного захисту зі всієї України. Спеціалісти запропонували свої ідеї для покращення повсякденної діяльності, а також розглянули різноманітні шляхи вирішення основних проблем цивільного захисту.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Насосні станції для ...

КОМЕНТАРІ