У Хмельницькій області летичівський район. Урочисте відкриття меморіальної дошки кіборгу Руслану Присяжнюку

У Хмельницькій області летичівський район. Урочисте відкриття меморіальної дошки кіборгу Руслану Присяжнюку

22.01.16 08:06 0 589
20 січня у Голенищівській ЗОШ І–ІІІ ступенів відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки кіборгу Руслану Присяжнюку, який народився 8 червня 1988року в с. Буцні.

Згадати його подвиг та висловити співчуття рідним прийшли: перший заступник голови районної державної адміністрації Йосип Антошевський, заступник голови районної ради Василь Провозьон, начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Іван Вараниця, секретар Летичівської селищної обєдннаної територіальної громади Олена Попова, військовий комісар Летичівського районного військового комісаріату Олег Гулько, учні та вчителі навчального закладу.

23 серпня 2014 року Руслан отримав повістку по мобілізації з Летичівсько-Староконстянтинівського районного військового комісаріату, не задумуючись, пішов служити в десантні війська, його направили в Житомирвьку 95-ту окрему аеромобільну роту. В цей час формувався 90-тий окремий десантно-штурмовий батальон «Житомир». У ньому солдат Руслан Присяжнюк проходив бойову підготовку на місцевому полігоні.

15 січня 2015 року під час ротації військ Руслан потрапив у аеропорт, а 20 січня в Донецькому аеропорту загинув смертю хоробрих.

Зі словами скорботи звернувся до присутніх перший заступник голови райдержадміністрації Йосип Антошевський: « відбувається подія, яка болить кожному з нас. Один з випускників повертається до своєї рідної школи меморіальною дошкою. Але допоки ми живі – житиме пам'ять про наших героїв. Руслан з меморіальної дошки щодня зустрічатиме та проводжатиме поглядом учнів та нагадуватиме кожному з нас, що він поклав життя аби ми жили в мирній квітучій Україні. Вшанування його пам'яті – це не просто наш святий обов'язок, це наша шана і гордість за справжніх героїв».

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ