У Державному архіві Тернопільської області відкрили виставку до Дня Соборності України

У Державному архіві Тернопільської області відкрили виставку до Дня Соборності України

22.01.16 13:34 0 586
Документальну виставку «В єдності сила народу», приурочену до 97-ї річниці Дня Соборності України, відкрили 21 січня у приміщенні Державного архіву Тернопільської області за участю науковців, істориків, представників влади та журналістів. Низку матеріалів про історичне об'єднання західних та східних українських земель підготували працівники Державного архіву Тернопільської області.

«22 січня 1919 року, День Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки — це надзвичайно важливий етап у становленні української державності, — зазначив заступник голови – керівник апарату Тернопільської обласної державної адміністрації Ігор Вонс. — Ми повинні пам'ятати такі знаменні дати. Адже народ, який не знає свого минулого, не матиме і майбутнього».

Дана виставка розкриває славетну сторінку історії творення української державності. ЇЇ мета — висвітлення передумов проголошення Акту Злуки, історичне значення об'єднання ЗУНР та УНР, а також розвиток національної свідомості, гідності та патріотизму.

«Дякую колективу Державного архіву за їхню дослідницьку та популяризаційну роботу, — додав заступник голови Тернопільської обласної ради Любомир Крупа. — Подія, яка відбулася у січні 1919 року - це перший фактичний та юридичний чин, що призвів до об'єднання України. Хоча, разом з тим варто зазначити, що не праві ті, хто стверджують начебто незалежність дісталася нам легко. Мільйони жертв віддали за це своє життя, жодна країна світу не заплатила такої ціни».

Ознайомитися з документами та матеріалами, що розповідають про історичні події становлення української державності, запрошують всіх тернополян та гостей міста в обласний Державний архів (вул. Сагайдачного, 14) .

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Хмельницькій області ...
Наступна новина: Тернопілля: керівництво ...

КОМЕНТАРІ