Рівненщина: у аварійно–рятувальному загоні спецпризначення ГУ ДСНС області підбито підсумки роботи за 2015 рік

Рівненщина: у аварійно–рятувальному загоні спецпризначення ГУ ДСНС області підбито підсумки роботи за 2015 рік

22.01.16 09:56 0 567
21 січня в аварійно-рятувальному загоні спеціального призначення Головного управління ДСНС у Рівненській області відбулася нарада по підсумкам оперативно-службової діяльності у 2015 році. Проводив нараду перший заступник начальника обласного управління ДСНС полковник служби цивільного захисту Юрій Корецький за участю особового складу загону.

У ході засідання керівники по відповідних напрямках роботи аварійно-рятувального загону доповіли, що впродовж минулого року черговими аварійно-рятувальними відділеннями було здійснено 168 виїздів на ліквідацію різноманітних надзвичайних подій, ліквідацію пожеж, надання допомоги працівникам поліції при дорожньо-транспортних пригодах, надання допомоги громадянам на водних об’єктах, відкривання вхідних дверей помешкань громадян, демеркуризацію при розливах ртуті та на ліквідацію наслідків стихійних лих.

Значний обсяг роботи довелося виконувати фахівцям групи піротехнічних робіт. Саперами було здійснено 110 бойових виїздів та знешкоджено 992 вибухонебезпечних предмети часів Першої та Другої світових війн на території області. Крім того і вони, ризикуючи власним життям, виявляють та знешкоджують цинічно встановлені терористами вибухові пристрої та боєприпаси на Сході України. Група життєзабезпечення здійснювала цілодобове чергування у пунктах обігріву на автошляхах області внаслідок ускладнення погодних умов. Своєчасно та якісно проводилось технічне обслуговування та ремонт пожежно-рятувальної техніки, засобів важкої та малої механізації, що у свою чергу забезпечило оперативне прибуття на місце пожежі чи будь-якої надзвичайної події та безвідмовну роботу в бойових умовах.

Крім цього, співробітники аварійно-рятувального загону в складі зведених загонів надавали допомогу у відбудові інфраструктури міст та населених пунктів у Луганській та Донецькій областях. Активно допомагали бійці загону і в завантаженні різноманітної гуманітарної допомоги для потреб українських вояків, яку збирали волонтерські організації, підприємства області та небайдужі громадяни.

У свою чергу перший заступник начальника обласного управління ДСНС полковник служби цивільного захисту Юрій Корецький, оцінюючи роботу аварійно-рятувального загону спеціального призначення, відзначив високий рівень готовності підрозділу до виконання завдань за призначенням та озвучив основні вимоги керівництва Державної служби України з надзвичайних ситуацій щодо забезпечення цивільного захисту населення і територій регіону та пріоритетні завдання Головного управління ДСНС на 2016 рік.

По завершенню засідання ряд співробітників спецзагону було нагороджено грамотами ДСНС України та обласного управління ДСНС, а також вручено чергові спеціальні звання.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На Житомирщині СБУ викрила ...

КОМЕНТАРІ