Насосні станції для приватного будинку

Насосні станції для приватного будинку

22.01.16 19:10 0 741

Переїхавши жити за місто, багато стикаються з проблемою водопостачання будинку і присадибної ділянки. Найчастіше власники дач і котеджів змушені вдаватися до «дідівських» методів поливу відрами і лійками, щоб добувати чисту воду в магазинах. Для того, щоб зробити життя поза мегаполісом більш комфортним, покупці все частіше вибирають насосні станції автономного, тобто не залежного від центрального водопостачання. Це дозволяє не тільки вирішити питання грамотної організації поливу, а й облаштувати домашній водопровід. Доречі придбати насос для дому ви можете в інтернет-магазині: heatman.com.ua.

Принцип роботи та характеристики обладнання

Як ми вже сказали, насосна станція призначена для організації повноцінного автономного водопостачання дачі, будинку або таунхауса. Незважаючи на складний пристрій станції, принцип її функціонування досить простий - насос «забирає» воду з колодязя або свердловини і закачує її в спеціальний накопичувач. Рівень води в останньому контролюється датчиком, який включає насосне обладнання в міру спадання рідини і відключає його в інший час, тим самим заощаджуючи електроенергію.

Щоб правильно вибрати насосну станцію для приватного будинку або дачі, слід звернути увагу на наступні параметри:

  • Обсяг гідроакумулятора;
  • Матеріал його виготовлення;
  • Потужність і продуктивність насоса;
  • Забезпечуваний натиск води.

Типи і види насосних станцій

При виборі станції водопостачання будинку або дачі, ви неминуче зіткнетеся з різноманіттям їх видів. Ми спробуємо розібратися у відмінностях між насосними системами, і навіть розповімо про переваги і недоліки останніх.

Класифікація за типом всмоктування

Насосні станції з виносним ежектором можуть підняти воду з п'ятдесяти метрів. Їх особливість в тому, що ежектор опускається безпосередньо в свердловину. Невисокий рівень шуму дозволяє розташувати станцію всередині будинку. Через велику напору подібний тип пристрою незамінний при глибокому розташуванні джерела води. Головний недолік устаткування - чутливість до бруду і піску, які «забивають» і псують ежектор. Слід пам'ятати і про те, що чим більша глибина свердловини, то тим гірше буде загальна продуктивність установки.

Потужність напору станцій з вбудованим ежектором дозволяє викачувати воду з глибини близько восьми метрів. Обладнання не боїться брудної води і попадання в систему повітря. Основний мінус цього типу станцій - високий рівень шуму, через якого пристрій доводиться розташовувати в прибудові або кесоні.

Класифікація за типом подачі води

Резервуар для води може бути двох типів - накопичувальний бак або гідроакумулятор. У першому випадку станція окремо комплектується ємністю великих розмірів (до 100 літрів), яка встановлюється в горищній частині будинку. Насос перекачує воду в накопичувальний бак, а потім вона природним чином розтікається по трубах. Рівень рідини відстежується за допомогою спеціального клапана-поплавка. Плюсами цього типу станцій є економічність - вони включаються лише при спустошенні бака. Мінусів куди більше - недостатній напір води, ризик затоплення приміщення, великі габарити пристрою. Через ці недоліки системи з накопичувальним баком в даний час вони вважаються застарілими і практично не використовуються.

Найсучаснішими вважаються гідравлічні насосні станції, тобто оснащені гідроакумулятором або мембранним баком. На відміну від попереднього типу вони мають малі розміри і гарантують відсутність протікання. Завдяки регульованому тиску в гідроакумуляторі, станцію можна розташувати в підвальному приміщенні або окремій прибудові. Втім, є й мінуси: запас води в ємності невеликий (в середньому, близько 25 літрів), і використання цієї станції на свердловинах з малим дебетом скрутно. Вартість гідроакумулятора трохи вища, ніж накопичувального бака, відповідно загальна ціна пристрою теж більше, ніж у попереднього типу.





Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Використання металу в ...

КОМЕНТАРІ