Вінничина: цьогоріч на заготівлю дров для комунальних закладів області буде спрямовано п’ять мільйонів гривень

Вінничина: цьогоріч на заготівлю дров для комунальних закладів області буде спрямовано п’ять мільйонів гривень

23.01.16 11:18 0 494
В 2016 році на Вінниччині планують залучити 5 млн. грн з бюджетів всіх рівнів на закупівлю дров для їх переробки та сушки з подальшим використанням на об'єктах спільної комунальної власності територіальних громад області. Про це підводячи підсумки реалізації програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів, розповів голова комунальної організації «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву» Володимир Бабошин.

«Для того, щоб опалення дровами давало економію бюджетних коштів, їх потрібно заготовити та посушити і лише через рік можна використовувати. Через рік вологість дров становить не 40% , як відразу, а 18%. Економія йде в ресурсах, оскільки сухе паливо дає більшу тепловіддачу. Тому, цьогоріч вперше Фонд отримав завдання на 5 млн грн. закупили цього паливного ресурсу, щоб зробити запас на наступний рік, і так робити кожного року», - зауважив Володимир Бабошин.

Посадовець також розповів, що в рамках програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів з 2010 року обласним Фондом залучено 18,1 млн.грн. Кошти були спрямовані для переведення котелень на альтернативні види палива, встановлення регуляторів теплової енергії та енергозберігаючих електроплит а також на логістику.

В 2016 році на впровадження заходів зі зменшення енергоспоживання планують спрямувати 6 млн.грн . бюджетних коштів.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: за ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ