В Житомирській області 242 дні сміливості та незламності

В Житомирській області 242 дні сміливості та незламності

23.01.16 17:46 0 628
21 січня став днем-символом української незламності. Рівно рік тому українські військові залишили Донецький аеропорт.

Оборона аеропорту «Кіборгами» увійшла в історію як найбільш героїчна сторінка бойової мужності українців. В тому числі і військовослужбовців Житомирщини. Адже 242 дні легендарні герої України боронили будівлю.

Ми вдячні за стійкість та відвагу тим військовим 95-ї аеромобільної бригади та 90-го окремого аеромобільного батальйону 81-ї десантно-штурмової бригади, яких заслужено називають «Кіборгами». А також пам'ятаємо про тих, хто ціною свого життя захищав до останнього Донецький аеропорт.

Слава героям!

Довідково:

Бої за Донецький аеропорт розпочалися 26 травня 2014 року. Це було збройне протистояння між українськими силовиками та терористичними збройними угрупованнями за встановлення контролю над летовищем Донецького міжнародного аеропорту, що мав стратегічне значення.

До оборони аеропорту в різний час були залучені 3-й полк спецпризначення, десантні бригади України та добровольці з Добровольчого українського корпусу (Правий сектор). Селище Піски обороняли підрозділи батальйону МВС «Дніпро-1», артилеристи і танкісти 93-ї механізованої бригади, танкісти 1-ї танкової бригади, які також виконували бойові завдання на території аеропорту. У жовтні на посилення в Піски та аеропорт перекинуто підрозділи 95-ї аеромобільної бригади, 79-ї аеромобільної бригади, 74-го розвідувального батальйону, добровольчого батальйону «ОУН».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За рік на Вінниччині ...
Наступна новина: «Крим – красо України!» ...

КОМЕНТАРІ