У громадах Житомирщини обговорюють децентралізацію

У громадах Житомирщини обговорюють децентралізацію

23.01.16 15:39 0 669
21 січня в територіальних громадах Андрушівського району відбулося виїзне засідання за «круглим столом» на тему: «Децентралізація влади та реформування місцевого самоврядування». Захід відбувся за ініціативи обласної ради та Офісу реформ у Житомирській області спільно з Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування Житомирської облдержадміністрації та Житомирської обласної ради.

Зустрічі з активом громади сіл та посадовими особами місцевого самоврядування, зокрема, відбулися в м. Андушівка та с. Стара Котельня. Експерти Офісу реформ та працівники виконавчого апарату обласної ради розповіли представникам територіальних громад про суть та переваги процесу децентралізації в України, адміністративно-територіальної реформи, ознайомили з напрямками та завданнями конституційного процесу в частині посилення органів місцевого самоврядування, особливостями нормативно-правової бази у цій сфері, роз'яснили механізми та принципи об'єднання громад, особливості функціонування управління територіями після об'єднання, надали іншу корисну методологічну, інформаційну консультацію.

У ході зустрічі наголошувалося, що реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні задумувалася для того, аби територіальні громади на місцях мали більше повноважень та ресурсів в ефективному вирішенні своїх проблем та створенні кращих умов для доступу населення до якісних адміністративних, соціально-побутових, гуманітарних та інших послуг, залученні інвестицій. А ще – для формування відповідальної влади на місцях та контролю за її діями з боку громадян. Але до процесів об'єднання територіальних громад потрібно підходити виважено, мудро та логічно. Також обговорено особливості функціонування сфери освіти, медицини, соціального захисту громадян в нових умовах. Зокрема, порушено питання діяльності місцевих лікувальних та соціальних установ, сільських шкіл, дитячих садочків, адміністрацій тощо.

У зустрічі взяли участь радник голови обласної ради Петро Рудницький та директор Офісу реформ у Житомирській області Роман Слідзевський.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львів: правоохоронці ...
Наступна новина: Протягом тижня КП ...

КОМЕНТАРІ