В Житомирській області рятувальники роз’яснюють громадянам правила безпеки у побуті

В Житомирській області рятувальники роз’яснюють громадянам правила безпеки у побуті

23.01.16 16:39 0 558
Кожного дня до Служби порятунку «101» надходять повідомлення про пожежі в житловому секторі. Лише з початку цього року в області виникло 148 пожеж, з них 88 в житловому секторі. Загинуло 8 людей. Найчастіше причиною таких пожеж стає необережне поводження з вогнем, порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електрообладнання, а також при експлуатації печей. Найбільше пожеж припадає на осінньо-зимовий період, коли люди обігріваються не завжди справними печами та газовими установками. У пошуку тепла люди вдаються до виготовлення та використання саморобних обігрівальних приладів.

Тому, щоб попередити виникнення пожеж та загибелі людей, 22 січня рятувальники спільно з представниками відділу НС Коростенської районної державної адміністрації, соціальними працівниками та фахівцями Коростенського відділу поліції Головного Управління національної поліції у Житомирській області провели рейд у житловому секторі Горщаківської сільської ради Коростенського району.

Під час рейду в першу чергу рятувальники відвідали 23 помешкання громадян, так званої групу ризику (багатодітні сім’ї, самотні люди, пенсіонери, інваліди, особи, що зловживають алкоголем). Найчастіше, саме в помешканнях цього контингенту людей виникають пожежі. Рейдовики розповіли про правила пожежної безпеки в побуті та роздали профілактичні листівки з докладним описом можливих причин виникнення пожежі та як їх попередити. Крім того, з дорослими та дітьми рятувальники провели роз’яснювальні бесіди щодо дотримання правил поведінки на льоду та при виявленні вибухонебезпечних предметів. Усі жителі села Горщик, яких відвідали рейдовики, з розумінням віднеслися до профілактичної роботи та пообіцяли бути уважними при використанні обігрівальних установок та печей.

Як зазначив начальник Управління ДСНС в області Ігор Нікітчук: «Така робота проводиться на території області постійно. Адже завдяки систематичному проведенню комплексних заходів, в тому числі інформаційно-роз’яснювальної роботи стосовно профілактики травмування та загибелі людей на пожежах, можна попередити значній кількості надзвичайних подій у житловому секторі».

Управління ДСНС України у Житомирській області нагадує! Щоб уникнути пожежі в оселі потрібно дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки. Перш за все треба утримувати в справному стані електромережу, електричні прилади, прилади опалення і дотримуватися заходів безпеки при їх експлуатації. Виконувати заходи безпеки при користуванні пічними, газовими приладами та електроприладами. Однією з причин виникнення пожежі є людський фактор, а саме паління в стані алкогольного сп’яніння та необережне поводження з вогнем. Пам’ятайте, якщо Ви не будете ігнорувати та відповідально віднесетеся до дотримання правил безпечної життєдіяльності, то збережете свою оселю та особисте життя.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: у ...
Наступна новина: На Тернопіллі рятувальники ...

КОМЕНТАРІ