У Чернівцях активізується санітарно-просвітницька робота серед населення міста щодо профілактики грипу та ГРВІ

У Чернівцях активізується санітарно-просвітницька робота серед населення міста щодо профілактики грипу та ГРВІ

23.01.16 08:04 0 718
Засідання міської постійно діючої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Чернівців відбулося у Ратуші під головуванням заступника міського голови Гергія Леонтія.

За рішенням комісії через перевищення епідемічного порогу на території Чернівців міським управлінням Головного управління Держсанепідемслужби у Чернівецькій області буде запроваджено протиепідемічні заходи, у тому числі обмежувальні, передбачені на даний період.

До стабілізації епідситуації керівники підприємств, установ та організацій міста незалежно від форм власності невідкладно повинні провести протиепідемічні, дезінфекційні, карантинні та інші обмежувальні заходи. Це ж стосується місць масового перебування людей (транспорт загального користування, вокзали, навчально-виховні заклади, заклади культури і освіти, підприємства тощо).

Керівники підприємств, установ та організацій міста мають за необхідності вирішити питання фінансування, матеріально-технічного забезпечення, проведення лікувально-профілактичних і протиепідемічних заходів та робіт, направлених на ліквідацію можливих спалахів цих епідемій; невідкладно забезпечити охоплення вакцинацією осіб з груп ризику; забезпечити проведення дезінфекційних заходів на об'єктах сфери обслуговування населення міста (громадський транспорт, вокзали, поштові відділення, банки, каси, заклади культури, торгівлі, громадського харчування і т.д.). Протягом епідсезону 2016 року вони повинні вжити заходів щодо проведення відповідної роз'яснювальної роботи з працівниками РАГсу, культових закладів з населенням міста щодо обмежень людей при проведенні весіль, поминальних обідів тощо та забезпечення організаторами епідеміологічної безпеки для запрошених; негайно забезпечити своєчасне проведення профілактичних щеплень проти грипу серед працівників, професійна діяльність яких пов'язана з підвищеним ризиком інфікування; організувати роботу в зимовий період щодо дотримання необхідного температурного режиму та забезпечення працюючих на відкритому повітрі приміщеннями для обігріву та прийому їжі.

Управлінню охорони здоров'я Чернівецької міської ради доручено негайно: забезпечити готовність закладів охорони здоров'я до роботи в умовах зростання захворюваності населення на грип та інші гострі респіраторні вірусні захворювання, особливу увагу звернути на готовність до розгортання додаткової кількості ліжок, за потреби поповнити запас противірусних препаратів, дезінфекційних, антисептичних засобів та засобів індивідуального захисту. Забезпечити безперебійну роботу бригад для надання консультативної та медичної допомоги населенню; продовжити проведення імунізації медичних працівників та населення проти грипу, дотримання належних умов транспортування, зберігання вакцин проти грипу в закладах охорони здоров'я та аптечній мережі; продовжити щоденне проведення забору матеріалу від хворих на грип та інші гострі респіраторні вірусні захворювання, в першу чергу в організованих колективах (дитячих дошкільних, навчально-виховних закладах, інтернатах), а також від осіб із тяжкою клінічною картиною, з метою ідентифікації збудника захворювання; продовжити щоденне проведення моніторингу госпіталізації з приводу захворювань гострими респіраторними інфекціями та пневмоніями. До стабілізації епідситуації буде посилено контроль за проведенням протиепідемічних та дезінфекційних заходів у закладах охорони здоров'я.

Департамент праці та соціального захисту населення міської ради продовжить щоденний моніторинг стану захворюваності серед персоналу та підопічних КЦ «Турбота», продовжить проведення профілактичних щеплень проти грипу серед працівників, професійна діяльність яких пов'язана з підвищеним ризиком інфікування.

Управління освіти міської ради продовжить щоденний моніторинг стану відвідування в організованих дитячих колективах (дитячі навчальні заклади, загальноосвітні школи та інші); забезпечить дистанційне навчання учнів, які тимчасово перебувають вдома; забезпечить медичне спостереження за персоналом, вихованцями та учнями дошкільних навчальних закладів, шкіл-інтернатів та професійно- технічних училищ тощо. У закладах освіти заборонено проведення масових заходів. Також посилено контроль за проведенням протиепідемічних та дезінфекційних заходів в закладах освіти. Забезпечено проведення санітарно-освітньої роботи серед персоналу, батьків, вихованців та учнів.

Керівникам навчальних закладів всіх рівнів акредитації рекомендовано призупинити навчальний процес та ввести позачергові канікули в тих закладах, у яких показник відсутніх з причини захворювання на гострі респіраторні вірусні інфекції близький до 30% і вище.

Протягом епідсезону 2016 року буде активно здійснюватись санітарно-просвітницька робота серед населення міста щодо профілактики грипу та ГРВІ, необхідності своєчасного звернення за медичною допомогою у разі появи ознак захворювання.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку у ЦНАПі відбувся ...

КОМЕНТАРІ