Депутати міської ради ознайомилися з роботою КП “Луцькводоканал”

Депутати міської ради ознайомилися з роботою КП “Луцькводоканал”

23.01.16 14:28 0 549
Обранці територіальної громади, у рамках проведення Дня депутата, мали можливість ознайомитися з роботою комунального підприємства “Луцькводоканал”. Оглянути виробничі приміщення, ознайомитися з технологічним процесом виявило бажання більше 20 депутатів на чолі з секретарем міської ради Юлією Вусенко.

На початку зустрічі директор КП “Луцькводоканал” Іван Корчук розповів, що обранці громади зможуть оглянути очисні споруди, КНС №2, Омелянівський водозабір та виробничі приміщення на вулиці Січовій. Він розповів, що підприємство активно працює, заборгованості із заробітної плати перед працівниками нема. За його словами, поступово намагаються оновлювати обладнання, замінювати його на більш енергоефективне. Однак, власних коштів підприємства на це не вистачає, бо тариф є збитковим. Він зазначив, що два роки назад було придбано каналопромивочний автомобіль, який допомагає оперативніше боротися з проблемами на каналізаційній мережі. Подякував Іван Корчук депутатам за передбачені у бюджеті кошти на муловідкачувальну машину. За його словами, це допоможе покращити роботу з очисткою каналізаційної мережі.

Першим об'єктом, який відвідали депутати, стали міські очисні споруди біля села Липляни. Головний інженер КП “Луцькводоканал” Сергій Строк розповів, що їх проектування і будівництво розпочали у 1968 році. У 1971 році була введена перша черга в експлуатацію. Потужність очисних споруд становить 120 тисяч метрів кубічних на добу. Нині завантаженість становить орієнтовно 50 тисяч метрів кубічних на добу. Він зауважив, що фахівці підприємства намагаються підтримувати об'єкт у належному стані. Сергій Строк зазначив, що у планах модернізація обладнання і його заміна на енергозберігаюче. За його словами, нині вартість енергоносіїв постійно зростає. У першу чергу вони хотіли б замінити технологічне обладнання для збагаченням киснем резервуварів, де відбувається очищення стоків.

Наступним місцем зупинки стала каналізаційно-насосна станція № 2 на вулиці Набержній, 8а. Головний інженер КП “Луцькводоканал” Сергій Строк зазначив, що це одна із найбільших станцій. Загалом у місті 18 КНС. Цьогоріч в експлатацію мають ввести дві нові КНС на Вересневому та Малоомелянівському масивах. Він розповів, що у планах підприємства на КНС № 2 планують придбати новий насос для перекачування відходів.

На Омелянівському водозаборі, що на вулиці Володимирській, за словами головного інженера КП “Луцькводоканал”, найкраща вода у місті. Він наголосив, що у Луцьку дуже хороша вода за своїми якісними характеристиками. Нині у місті крім Омелянівського є ще Гнідавський і Дубнівський водозабір. Сергій Строк зазаначив, що цей водозабір забезпечує водою мешканців вулиць Ковельська, Львівська та Володимирська. Щодня споживання волди становить в районі 5 тисяч метрів кубічних води.

Головний інженер КП “Луцькводоканал” наголосив, що нині у Луцьку воду очищують без використання хлору. За його словами, це дуже небезпечна хімічна речовина. Нині все очищують за допомогою солі.

Побували депутати й на виробничих приміщеннях по вулиці Січовій, де знаходиться диспетчерська служба, автотранспортне господарство, ремонтний цех, відділ повірки приладів обліку води тощо.

Зрештою, секретар міської ради Юлія Вусенко запропонувала директору КП “Луцькводоканал” підготувати пропозиції щодо покращення роботи підприємства, оноавлення матеріально-технічної бази, аби депутати мали можливість детальніше ознайомитись і знайти шляхи допомоги роботі підприємства.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: прокуратура ...
Наступна новина: На Закарпатті судитимуть ...

КОМЕНТАРІ