В Луцьку у міській раді обговорили питання розміру плати за тимчасове користування місцем розташування рекламних засобів

В Луцьку у міській раді обговорили питання розміру плати за тимчасове користування місцем розташування рекламних засобів

23.01.16 11:01 0 494
Відбувся “круглий стіл” з обговорення розміру плати за тимчасове користування місцем розташування рекламних засобів в м. Луцьку на 2016 рік. Засідання було організоване за зверненням Волинської асоціації рекламістів від імені операторів зовнішньої реклами.

Розпочинаючи засідання, начальник управління розвитку підприємництва та реклами Олександр Козлюк зазначив, що надійшло звернення від операторів зовнішньої реклами з проханням переглянути розмір плати за тимчасове користування місцем розташування рекламних засобів. Він зауважив, що у 2014-2015 роках у них була знижка, адже міська рада поставилася з розумінням до їхніх прохань. Зважаючи на це, вони сплачували найменшу суму серед усіх своїх колег в інших обласних центрах західної України.

Олександр Козлюк зазначив, що з 1 сіня 2016 року вони повинні платити уже повну суму. Згідно з діючими нормативно-правовими актами відбулося коригування ціни на рівень інфляції та становить 1250 гривень в місяць за одну площину у центральних районах міста.

Оператори зовнішньої реклами зазначали, що нова ціна є високою, і вони не зможуть нормально працювати. За їх словами, вони будуть змушені піднімати ціну на свої послуги, що потягне за собою втрату частини клієнтів. Вони зауважували, що й нині багато площин стоять пустими, адже підприємці стали розміщувати менше реклами. Тому, вони просять у міської влади, надати знижку у 2016 році хоча б на рівні 2015 року — 30 %.

Начальник управління розвитку підприємництва та реклами Олександр Козлюк повідомив, що міська влада завжди підтримує бізнес та сприяє його робті, однак, місту необхідні кошти на функціонування дитячих садочків, шкіл, закладів охорони здоров'я, культури тощо.

Зрештою, він запропонував операторам зовнішньої реклами знижку у 25 %. Враховуючи її підприємці сплачуватимуть за одну площину орієнтовно 937 гривень. Однак, ця пільга буде діяти з 1 лютого після затвердження на засіданні виконавчого комітету й після погашення усієї дебіторської заборгованості. Олександр Козлюк сказав, що такий проект рішення він підготує.

Проте, оператори висловили бажання, мати знижку у розмірі 30 % за тимчасове користування місцем розташування рекламних засобів в місті Луцьку і напишуть відповідного листа на ім'я міського голови.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ