Волинська область: рятувальники провели комплексні навчання з цивільного захисту із представниками органів місцевого самоврядування (фото,відео)

Волинська область: рятувальники провели комплексні навчання з цивільного захисту із представниками органів місцевого самоврядування (фото,відео)

23.01.16 12:22 0 720
У рамках проведення функціонального навчання в Навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Волинської області свою кваліфікацію підвищували представники органів місцевого самоврядування.

Зі вступним словом до них звернувся начальник центру полковник служби цивільного захисту Сергій Шмига. Він акцентував увагу на питаннях цивільного захисту, попередження та виникнення надзвичайних ситуацій у підпорядкованих районах та здійснення конкретних заходів щодо підготовки населення до дій у екстремальних ситуаціях.

Під час навчання викладачі центру довели до слухачів нормативно-правові акти, що забезпечують реалізацію політики держави у сфері цивільного захисту, їх класифікацію за характером походження, ступенем поширення, розміром людських втрат та матеріальних збитків, вплив їх наслідків на життєдіяльність населення. Йшлося про потенційно небезпечні об’єкти та можливі надзвичайні ситуації, що можуть виникнути на території області. Проблеми, що висвітлювались, викликали зацікавленість у слухачів, під час занять вони мали змогу поставити численні питання щодо практичного втілення у життя вимог чинного законодавства.

Із заступниками голів райдержадміністрацій та міських голів (міст обласного значення) зустрівся начальник управління ДСНС України у Волинській області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук. Він проаналізував надзвичайні ситуації місцевого та об’єктового рівня, які мали місце на теренах Волинської області у 2015 році та окреслив заходи щодо мінімізації їх наслідків.

Теоретичні заняття, отримані у ході навчання, закріпили на практиці. Під час практичного заняття, яке проводили заступник начальника управління ДСНС України у Волинській області полковник служби цивільного

захисту Віктор Милостивий та начальник частини спеціальної пожежної техніки м. Луцька капітан служби цивільного захисту Мирослав Пастух, мали нагоду ознайомитись з технічними можливостями підрозділів пожежно-рятувальної служби щодо ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, а також оглянули спеціальне обладнання захисної споруди і порядком її експлуатації.

Заступники голів райдержадміністрацій та міських голів відвідали село Боратин Луцького району, де мали нагоду ознайомитись з організацією роботи базового навчально-консультаційного пункту при сільській раді.

З метою закріплення теоретичних знань та ознайомлення з організацією цивільного захисту на об’єктах господарської діяльності, керівництвом НМЦ ЦЗ та БЖД Волинської області проведено заняття на ПРАТ «Теремнохліб». Перед присутніми виступив відповідальний працівник з питань цивільного захисту, інженер з охорони праці Василь Сироватка, який ознайомив слухачів з відповідною документацією з питань цивільного захисту та потенційними небезпеками, які можуть мати місце на підприємстві. Учасники семінару мали змогу побачити найбільш небезпечне устаткування, яке несе певну загрозу виникнення аварійної ситуації.

Завершальним етапом практичних занять стала відвідування виставки-музею цивільного захисту, де завідувач Євгенія Пуць провела змістовну екскурсію.

Як ідентифікувати вибухонебезпечні предмети, найтиповіші помилки цивільного населення під час обстрілів та як вижити за таких умов глядачам детально розповів заступник начальника групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення майор служби цивільного захисту Олег Тарасюк. Він навіть продемонстрував макети знешкоджених боєприпасів та розповів як треба поводитися у разі виявлення такого вибухонебезпечного предмету.

Також перед заступниками голів райдержадміністрацій та міських голів (міст обласного значення) виступив підполковник служби цивільного захисту, начальник центру забезпечення діяльності У ДСНС у Волинській області Руслан Фтемов, який загострив увагу присутніх на попередженні пожеж та загибелі на них людей, а також запобігання надзвичайним ситуаціям.

На завершення навчань усі переглянули відеоролики ДСНС України та управління ДСНС України у Волинській області соціального спрямування, а також отримали плакати і листівки з правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності.

У цілому заняття пройшли організовано і ефективно. Слухачі мали змогу отримати вичерпну інформацію з питань цивільного захисту щодо попередження та виникнення надзвичайних ситуацій у районах.

УДСНС України у Волинській області,

НМЦ ЦЗ та БЖД Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ