У Рівненській області припинено незаконний видобуток бурштину. Встановлено особи 3 старателів.

У Рівненській області припинено незаконний видобуток бурштину. Встановлено особи 3 старателів.

23.01.16 11:11 0 536
Такий результат спільної робочої групи правоохоронних та контролюючих органів Рокитнівського та Дубровицького районів, які 21.01.2016, провели оперативно-профілактичні рейди з метою недопущення та припинення незаконного видобутку бурштину-сирцю.

Зокрема, працівники Рокитнівського відділу Сарненської місцевої прокуратури спільно з поліцією припинили незаконний видобуток сонячного каміння в урочищі «Кременне» поблизу села Єльно Рокитнівського району Рівненської області. З місця події вилучено мотопомпу кустарного виробництва.

Також, працівники Дубровицького відділу Сарненської місцевої прокуратури спільно з працівниками Дубровицького відділення Сарненського ВП ГУНП в Рівненській області та державної лісової охорони ДП «Дубровицький лісгосп» встановили, що на території 1 та 2 кварталів Бережницького лісництва (поблизу села Осова Дубровицького району) 3 жителі Володимирецького району видобували бурштин за допомогою 2 мотопомп заводського виробництва. Мотопомпи, інше приладдя та автомобіль марки «УАЗ» вилучено та доставлено в Дубровицьке відділення поліції.

За вказаними фактами Рокитнівським та Дубровицьким відділеннями Сарненського ВП ГУНП в Рівненській області розпочато кримінальні провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 240 КК України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення). Триває досудове розслідування, процесуальне керівництво у якому здійснює Сарненська місцева прокуратура.

За матеріалами Сарненської місцевої прокуратури

Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівецька область: за ...

КОМЕНТАРІ