Види запірної арматури для унітазів та їх особливості

Види запірної арматури для унітазів та їх особливості

25.01.16 16:01 0 740

Якість роботи унітазу безпосередньо залежить від справності запірної арматури, що відповідає за подачу і злив води. В даний час у продажу можна бачити чимало різних моделей цього сантехнічного обладнання. Видів запірної арматури не так багато, оскільки вони однотипні, і підходять для різних модифікацій. До речі, більше інформації про запірну арматуру ви можете прочитати на сайті: http://atlantacity.com.ua/.

Яка буває арматура?

Запірна арматура може мати роздільну і поєднану конструкцію. У минулому в унітазах використовувалася виключно роздільна конфігурація. У ній заливний та зливний клапан встановлюються окремо, і при цьому вони функціонують автономно. Роботу заливного клапана регулює поплавок, який при підйомі води в бачку за допомогою керуючої тяги перекриває її подачу. Зливний вузол складається з горловини, яка має клапан. Він, в свою чергу, може бути: повітряним та механічним. Управління проводиться за допомогою впливу на кнопку, педаль, клавішу, важіль.

Переваги роздільної арматури

До переваг роздільної запірної арматури можна віднести: можливість робити заміну або ремонт тільки пошкодженого вузла. Це економить витрати, спрощує проведення монтажу і демонтажу. Тому такі системи застосовуються в унітазах і зараз. В продукції елітного класу, новітніх моделях використовується нова конструкція запірної арматури. У ній зливний і заливний клапани з'єднані в загальну систему, і мають пряму тягову залежність. Регулювання збірної запірної арматури відрізняється складністю. Але при точній настройці гарантована безпечна і бездоганна робота блоку.

Недоліки

Недоліками такої системи є необхідність повного демонтажу в разі поломки і складність ремонтних робіт. Запірна арматура розрізняється і за матеріалом виготовлення. У більшості випадків для того, щоб її виготовити використовуються полімери. Від складу пластика залежить міцність і довговічність фурнітури вузлів та бездоганність роботи системи. Раніше за вартістю арматури можна було судити про якість матеріалу та точності конструкції. В даний час кількість виробників цієї продукції значно зросла. Нові підприємства, які тільки починають завоювання ринку, випускають якісні вироби за низькою вартістю. І, навпаки, в сертифікованих товарах підробки часом зустрічаються. Тому виявити низькоякісну арматуру можна, на жаль, лише в процесі експлуатації.

Металева фурнітура

Високою міцністю, довгим терміном служби відрізняється металева фурнітура. Для її виготовлення використовуються бронзові або латунні сплави. Ці матеріали мають високу стійкість до вологи та механічних впливів. Тому протягом кількох років зберігають свої функціональні якості, та не руйнуються від корозії. Виробники унітазів встановлюють єдину запірну арматуру з металу тільки в елітних моделях, виготовлених в певному стилі. Роздільними системами можна встановити будь-який унітаз.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ