В Житомирській області ІІІ тур додаткової імунізації проти поліомієліту розпочався

В Житомирській області ІІІ тур додаткової імунізації проти поліомієліту розпочався

26.01.16 15:42 0 542
1 вересня 2015 року Міністерство охорони здоров'я України повідомило про те, що два випадки інфікування вірусом поліо вакцинного походження були підтверджені у регіональній лабораторії ВООЗ. Дві дитини із Закарпатської області (одна – віком 4 роки, друга – 10 місяців) не мали щеплень від поліо та отримали паралітичну форму поліомієліту. Отже, в країні зафіксовано спалах цього захворювання.

У зв'язку з цим в Україні триває додаткова трьох турова імунізація проти поліомієліту для всіх дітей віком від 2 місяців до 6 років.

Відповідно до рішення МОЗ України 25 січня, розпочався ІІІ розширений тур масової імунізації дитячого населення проти поліомієліту, який триватиме 2-3 тижні.

— «Житомирщина повністю забезпечена необхідними вакцинами. У третьому турі вакцинації підлягають діти віком від 2 місяців до 10 років. Під час третього туру на Житомирщині заплановано щепити вакциною ОПВ 131815 дітей», – повідомив начальник відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров'я ОДА Сергій Березовський.

Нагадаємо, що в Житомирській області в першому турі щеплено 64632 дитини віком від 2 місяців до 6 років (81,5% від загальної кількості малюків першого туру додаткової імунізації), в другому турі - 65088 дітей (82,0% від загальної кількості тих, хто підлягав вакцинації).

Лише масова та одночасна вакцинація 95% дітей в Україні живою вакциною допоможе викорінити поліомієліт.

Довідково:

Поліомієліт – це захворювання, спричинене вірусом поліо, який вражає нервову систему та може призвести до паралічу або навіть смерті. Параліч може наступати на все життя, і жертви поліо отримують каліцтва через це захворювання. 5-10% паралізованих помирають через ураження дихальних м'язів.

Вірус поліомієліту – це хвороба брудних рук, поширюється від людини до людини через фекалії та слину, особливо через заражену їжу та воду. Найбільш вразливими до поліомієліту є діти віком до п'яти років. Ліків від поліомієліту не існує. Імунізація є єдиним захистом від недуги. Більшість хворих стають інвалідами, а близько 5-10% помирає, кажуть в Дитячому фонді ООН (ЮНІСЕФ).

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області за ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ