Івано-Франківщина: будьте обережні на зимових водоймах!

Івано-Франківщина: будьте обережні на зимових водоймах!

26.01.16 10:10 0 557
Як свідчить статистика, з року в рік, особливо в зимовий період, зростає кількість людських трагедій на воді. Незважаючи на постійні застереження рятувальників про дотримання громадянами правил безпеки на льоду, особливо під час зимової риболовлі, з початку року в Україні на водоймах вже зареєстровані смерті на воді. На Івано-Франківщині цього року теж уже є один потопельник. Тому працівники пожежно-рятувальної служби вважають своїм головним обов’язком зробити все можливе, щоб попередити людей, особливо любителів зимової рибалки, про ту небезпеку, яку таїть у собі лід.

Наразі на водоймах області є повний льодостав. Та небезпеку таїть у собі оманливість деяких водних об’єктів Прикарпаття: навіть у найлютіші морози окремі ділянки річок - Бистриці та Дністра, а також Бурштинського водосховища, не замерзають. Цьогоріч січень місяць видався вдалим для аматорів зимової риболовлі, проте не всі дбають про безпеку.

Зважаючи на ситуацію, що склалася в Україні із загибеллю людей на водних об’єктах, весь особовий склад рятувальників-водолазів знаходиться в підвищеній бойовій готовності: вони систематично відпрацьовують свої практичні дії щодо надання допомоги потерпілій людині на водоймах.

Крім того, рятувальники працюють на випередження надзвичайних ситуацій: вони щодня проводять профілактично-роз’яснювальні рейди найбільш популярними серед рибалок місцями, нагадують людям правила поводження на замерзлій водоймі, роздають застережливі листівки.

Управління ДСНС в області звертається до громадян: будьте обережні! Дотримуйтесь правил безпеки життєдіяльності! Не виходьте на зимові водойми! Лід буває надзвичайно підступний! Бережіть своє здоров’я та життя!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ