Кількість пожеж на Прикарпатті зростає

Кількість пожеж на Прикарпатті зростає

26.01.16 12:14 0 643
На Івано-Франківщині зростає кількість пожеж, що не може не викликати стурбованості в Управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області. З початку року на Прикарпатті виникло вже 158 пожеж. За цей же час вогонь забрав життя 5 осіб, 3 людини було травмовано. Сума завданих пожежами матеріальних збитків становить понад тринадцять мільйонів гривень.

Пожежі виникали здебільшого у сільській місцевості та в обласному центрі, а їх основними причинами цього року є порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації печей, необережне поводження з вогнем, необережність при користуванні електричними приладами. Найбільше вогневих випадків зареєстровано на території Івано-Франківської міської ради, у Коломийському, Калуському та Косівському районах.

Жахливо усвідомлювати те, що часто-густо спопеляються життя через фатальну неуважність самих жертв: ось уже кілька років поспіль трагедіями закінчується банальна необережність людей у поводженні з вогнем під час куріння.

Чимало загорань на Прикарпатті нині провокують несправні печі. Подорожчання газу змусило багатьох згадати про печі, які впродовж останніх років не експлуатувалися. При цьому мало хто перевірив справність пічного опалення, стан димарів. Результат такої халатності не забарився: з початку січня на лікарняні ліжка через отруєння чадним газом потрапили десять прикарпатців.

Рятувальники всіляко намагаються виправити ситуацію. В обласному, районних центрах та інших населених пунктах області ледь не щодня проводяться подвірні обходи громадян, під час яких людям нагадують правила пожежної безпеки, експлуатації печей, газового та електричного обладнання, вручаються спеціальні застережливі листівки. Звичайно, особливу увагу звертають на обійстя, де проживають громадяни похилого віку, інваліди, багатодітні, неблагонадійні сім’ї, громадяни, які потребують соціальної підтримки.

Масово-роз’яснювальна робота проводиться і через засоби масової інформації: радіо, телебачення, друковані періодичні, інтернет-видання та соцмережі. Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області вкотре звертається до мешканців краю з проханням бути надзвичайно обережними при користуванні вогнем, правильно експлуатувати газові та електричні прилади. Життя людині дається лише раз, воно – безцінний дарунок, який потрібно берегти!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Завдяки ефективній ...
Наступна новина: Чернівчани можуть ...

КОМЕНТАРІ