На Тернопіллі рятувальники проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з населенням щодо обережного поводження на льоду

На Тернопіллі рятувальники проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з населенням щодо обережного поводження на льоду

26.01.16 16:30 0 596
Надворі тримається морозна погода, проте вже за декілька днів синоптики передбачають потепління. Саме в такі дні, коли лід стоїть на водоймищі, а температура повітря плюсова, виходити на лід стає небезпечно. Занепокоєння рятувальників викликає несвідоме ставлення громадян до попереджень про небезпеку, що чатує на кризі. Деякі рибалки геть ігнорують застереження, ризикують своїм життям і виходять на лід не враховуючи фактори, які говорять про те, що це небезпечно.

Днями працівники Заліщицького районного відділу провели рейди по зимовим водоймам, а саме на річці Дністер у селах Зелений Гай та Печорна Заліщицького району. Фахівці ДСНС провели роз’яснювальну роботу і повідомили про необхідність бути завжди обережними, щоб уникнути трагічних фактів загибелі людей на кризі.

Управління ДСНС України у Тернопільській області, нагадує! Вирушаючи на зимову риболовлю, завжди треба мати при собі в кишені ніж, великі цвяхи чи будь-який інший гострий предмет, яким можна при необхідності зачепитися за поверхню твердого льоду. Інший спосіб: “викручуватися” з води, перевернутися на спину і виповзти на поверхню. Можна діяти й інакше: пірнути під воду і закинути на лід ногу, підтягнутися і вилізти. Якщо на ваших очах людина провалилися під лід, її можна врятувати за допомогою підручних засобів. Треба підповзти до “потерпілого”, протягнути йому палицю чи деревину, а потім, відповзаючи назад, витягувати його з води. Головне, не панікуйте! Всі дії повинні бути швидкими та чіткими, бо надавати допомогу в подібних ситуаціях треба негайно. Якщо людина пробула в крижаній воді 10-15 хвилин – це вже небезпечно для її життя. Витягнувши потерпілого, негайно треба перевдягти його в сухе, дати з’їсти кілька шматочків цукру, після чого людина повинна активно рухатися для розігріву тіла й обов’язково показатися лікарю.

Служба порятунку звертається до громадян: будьте обережні! Дотримуйтесь правил безпеки життєдіяльності! Бережіть своє здоров’я та життя!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині вогнеборці ...
Наступна новина: Протягом тижня підрозділи ...

КОМЕНТАРІ