Міжнародний авіаційний форум стартував у Чернівцях

Міжнародний авіаційний форум стартував у Чернівцях

26.01.16 13:17 0 550
У сесійній залі міської ради розпочав роботу Міжнародний авіаційний форум «Роль аеропорту «Чернівці» в розвитку економіки та туризму в регіоні», організований чернівецьким муніципалітетом спільно з Асоціацією цивільної авіації «Аеропорти України», Асоціацією лідерів турбізнесу України, ТОВ «АВІАПЛАН» та КП «Міжнародний аеропорт «Чернівці».

«У час, коли відстані вимірюються не кілометрами, а годинами, ми повинні докласти максимум зусиль, щоби об'єднати Чернівці зі світом, – каже міський голова Олексій Каспрук.- Дуже важливо, що наш аеропорт має статус міжнародного, що відкриває великі перспективи для міста. Завдячуючи цьому форуму ми спільними зусиллями можемо досягнути неабияких результатів у сфері пасажирських і вантажних авіаперевезень».

«Ми маємо на меті показати, що Буковина розвивається і має великий потенціал у галузі туризму та авіасполучень, – зазначив президент Асоціації «Аеропорти України» цивільної авіації Петро Липовенко. – Наша організація об'єднує 83 підприємства з 11-ти країн світу, включаючи Швейцарію, Австрію, Німеччину і США. Ми координуємо діяльність аеропортів та їх співпрацю з авіакомпаніями, тиристичними агенціями тощо. Тож наш досвід і результати форуму допоможуть Чернівцям зробити перші вагомі кроки у налагодженні регулярного авіасполучення та збільшити кількість чартерних рейсів».

За розрахунками голови Комітету стратегічного розвитку та міжнародних відносин ААУЦА Євгена Трескунова, маючи лишень один регулярний рейс аеропорт «Чернівці» може обслуговувати до 120 тисяч пасажирів на рік.

У Форумі також беруть участь представники Румунської асоціації аеропортів, аеропортів «Сучава» та «Клуж-Напока», Всеукраїнської авіаційної асоціації «АОПА-Україна», вантажних та пасажирських авіакомпаній, зокрема « Turkish Airlines», «YanAir», «Урга», «Україна-Аероальянс», а також провідних туристичних агентств та готельного бізнесу.

Зарубіжні колеги поділяться досвідом та особливостями залучення європейських лоукост-авіакомпаній, перевагами режиму «Відкрите Небо». На Під час круглих столів буде обговорено вимоги до наземного обслуговування пасажирських, вантажних літаків, приватних авіарейсів, авіаційне страхування, організацію роботи агентств з продажу авіаперевезень, готельні послуги для авіатуристів.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Слов’янські керамісти ...

КОМЕНТАРІ