Слов’янські керамісти подарували Чернівцям свої роботи для допомоги важкопораненим бійцям

Слов’янські керамісти подарували Чернівцям свої роботи для допомоги важкопораненим бійцям

26.01.16 13:31 0 599
Виставка керамічних виробів майстрів зі Слов'янська відкрилась в чернівецькій галереї «Sweet-Арт-Знання» в День Соборності України. Десять авторів привезли в Чернівці свої творчі роботи, аби поділитись досвідом та познайомити буковинців з традиціями гончарства Східної України.

Виставка кераміки відбувалась за підтримки програми розвитку ООН в Україні “Розвиток інфраструктури на підтримку бізнесу Донецької та Луганської областей”, профінансованої урядом Японії. Саме слов'янські керамісти стали переможцями цієї програми, запропонувавши проект зі створення кластеру “Керамічний край” з центром у Слов'янську, а вже готові вироби, виконані в різній техніці та традиціях, привезли до Чернівців. Більше сотні робіт подарували місту художники – від керамічних іграшок, посуду, прикрас до оригінальної пічки- тандиру, в якому можна коптити, випікати, смажити, варити будь які страви.

На відкриття виставки крім городян завітали представники міської влади, художники, бійці АТО, які воювали у Слав'янську. Переважна більшість гостей з Донеччини вперше відвідали наше місто і були вражені його красою і гостинністю чернівчан. Для художників була організована екскурсія містом.

Всі роботи слов'янських керамістів будуть продані на благодійному аукціоні, а зібрані кошти передані важкопораненим бійцям АТО – Олександру Котову та Олексію Гринькову.

Благодійний розпродаж відбудеться 27 січня з 15 до 19 години в галереї ««Sweet-Арт-Знання» ( вул.Штейнбарга, 23).

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міжнародний авіаційний ...
Наступна новина: Вінницькі боксери вдало ...

КОМЕНТАРІ