У Чернівцях продовжується щоденний моніторинг епідемічної ситуації

У Чернівцях продовжується щоденний моніторинг епідемічної ситуації

26.01.16 15:11 0 610
Чернівецьке міське управління Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області проводить щоденний та щотижневий епідеміологічний аналіз захворюваності на гострі респіраторні вірусні захворювання серед населення міста.

На території Чернівців зареєстровано перевищення епідемічного порогу на 26,9% та, в порівнянні з минулим тижнем, підвищився рівень захворюваності на 41,7%.

За даними оперативного моніторингу протягом 3-го тижня поточного року (з 15.01.2016 по 21.01.2016 року) з приводу гострих респіраторних вірусних захворювань за медичною допомогою звернулось 3682 хворих. Питома вага дітей до 18 років складала 56,1%. Госпіталізовано 209 хворих, із них 85 дітей до 18 років. Підтверджено 1 випадок захворювання на грип А (H1N1) – дорослий.

З початку епідсезону 2015-2016 років проти грипу щеплено 947 осіб, з них 502 медичних працівників.

З метою попередження подальшого поширення захворюваності на гострі респіраторні вірусні захворювання, в тому числі грип, Чернівецьким міським управлінням ініційовано проведення позачергового засідання міської постійно діючої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій м. Чернівців. На ньому було прийнято низку рішень: призупинення навчального процесу до 01.02.2016 року; призупинення діяльності позашкільних заходів, проведення олімпіад, змагань; запровадження маскового режиму в лікувально-профілактичних установах, аптечній мережі, об'єктах торгівлі, громадського харчування, на транспорті, установах побутового обслуговування населення комунальних підприємств, автовокзалах, на міських станціях та вокзалах Укрзалізниці; посилення протиепідемічного та дезінфекційного режиму, тощо.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині виплачено ...
Наступна новина: Чернігівська область: ...

КОМЕНТАРІ