В Чернігівській області рятувальники ліквідували пожежу житлового будинку

В Чернігівській області рятувальники ліквідували пожежу житлового будинку

26.01.16 08:37 0 498
25 січня о 03:45 до Служби порятунку "101" Сосницького району надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в с. Чорнотичі, що за 18 кілометрів від районного центру.

За викликом, на місце події прибуло відділення 10-ї Державної пожежно-рятувальної частини. На цей час вогонь майже повністю охопив дах будинку, а в оселі спостерігалося сильне задимлення. Завдяки професійним та злагодженим діям рятувальників пожежу о 04:35 локалізували та о 05:20 остаточно ліквідували. Вогнем знищено покрівлю, пошкоджено стіни та перекриття по всій площі.

На щастя, господарі будинку вчасно прокинулися, вибігли на вулицю та зателефонували рятувальникам.

Ймовірною причиною пожежі стало неправильне влаштування нагрівальної печі та димаря, а саме відсутність протипожежної розділки між дахом будівлі та димарем.

Для ліквідації пожежі залучалося одна одиниця спеціальної техніки та 4 чоловіки особового складу.

У зв’язку з цим, рятувальники застерігають: рятуючись від холоду, ні в якому разі не перегрівайте та не залишайте без нагляду прилади опалення, слідкуйте, щоб в димарях і печах не з’явилися тріщини, щільно зачиняйте топкові дверцята, а під ними на дерев’яній підлозі обов’язково розмістіть металевий лист.

УДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ