Рівняни пікетували управління охорони здоров’я з вимогою об’єктивного розслідування смерті дитини

Рівняни пікетували управління охорони здоров’я з вимогою об’єктивного розслідування смерті дитини

26.01.16 12:45 0 586
Близько сотні активістів Рівного організували пікет біля обласного клінічного діагностичного центру з вимогою відкликати висновки комісії з розслідування смерті п’ятирічного рівнянина Миколи Антонюка. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Хлопчик, який потрапив до обласної дитячої лікарні з підозрою на апендицит, до ранку помер.

Як стверджують свідки – батьки і молодший медперсонал – черговий лікар, завідувач відділення Костянтин Думановський, призначив хлопчику укол ношпи і заборонив давати хворому воду, а сам пішов спати. Рідним повідомили, що хлопчик помер від ГРВІ.

У висновку фахової комісії йдеться про те, що зв’язку між діями лікарів та смертю дитини немає. Серед членів цієї комісії не було педіатра.

Після оприлюднення запису прихованою камерою, який здійснили місцеві журналісти, громадськості стало відомо, що члени комісії намагаються виправдати дії колеги.

«Моє ставлення до цієї ситуації змінилося після оприлюднення цього запису. У міру своїх повноважень я прибрав вертикаль впливу одного прізвища на медицину в області», – повідомив начальник управління охорони здоров’я Юрій Осіпчук.

Зі своїх посад відсторонені не лише Костянтин Думановський, а й його батько – заступник головного лікаря дитячої обласної лікарні, та мати – чиновниця обласного управління охорони здоров’я.

Водночас Костянтин Думановський подав заяву до суду з вимогою свого поновлення на роботі.

Прокуратура області відкрила кримінальне провадження за фактом ненадання належної медичної допомоги.

27 січня у Міністерстві охорони здоров’я відбудеться засідання комісії з клініко-експертної оцінки якості надання медичної допомоги Миколі Антонюку у Рівненській обласній дитячій лікарні. Начальник Рівненського обласного управління охорони здоров’я Юрій Осіпчук визнав невідповідність окремих положень висновку внутрішньої комісії. Люди домагаються присутності представника громади на засіданні в МОЗ.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині під час ...

КОМЕНТАРІ