Як створити дизайн квартири?

Як створити дизайн квартири?

27.01.16 02:05 0 1046

Будь-який ремонт квартири необхідно починати зі створення дизайн-проекту. Вже давно минули ті часи, коли люди спочатку приступали до ремонту, а лише потім замислювалися про розстановку меблів і оформлення квартири.

Чим нам допоможе грамотний дизайн-проект?

Грамотний дизайн-проект допоможе оцінити всі переваги та недоліки передбачуваного інтер'єру ще на стадії планування. Таким чином, ви зможете уникнути не тільки нерозумних витрат на переробку вже готового ремонту, але і заощадити дорогоцінний час. До того ж дизайн-проект підкаже, які предмети інтер'єру підійдуть до бажаних шпалер, як будуть поєднуватися між собою меблі та підлогове покриття, чи доречно буде розмістити обрану люстру в потрібній кімнаті та інше. Проект представить вам майбутній ремонт у всій красі. І результат може не зовсім відповідати очікуванням. У такому випадку ви зможете внести зміни в ремонт, при цьому ще не приступивши до нього.

Для того щоб зробити дизайн-проект квартири, в першу чергу, необхідно уважно поставитися до всіх дрібниць. Тільки в цьому випадку вас чекає успіх. Найкраще звернутися до професіоналів, послуги яких, звичайно ж, коштують грошей. Але в цьому випадку вас чекає чудовий результат без всяких зусиль. Фахівці самі займуться підготовчим етапом, створенням і навіть 3D моделюванням майбутнього інтер'єру згідно з вашими побажаннями. Вони також можуть порекомендувати цікаві дизайнерські рішення або ж запропонувати вам альтернативний варіант дизайн-проекту квартири.

Звертаємося до професіоналів

Найпростіший варіант - це звернутися до людей, які займаються створенням дизайн-проектів, наприклад, в студію дизайну: Newdesign.com.ua. У них є необхідне обладнання для зняття максимально точних вимірів, а також можуть встановити спеціалізовані програми, що передбачають всі погрішності. І у професіоналів є досвід. Дизайнери інтер'єрів чудово розуміють, що можна, а що не можна робити в наявному приміщенні. Вони володіють інформацією про квіти і матеріали, про найцікавіші новинки і речі, які помітно спрощують життя.

Тільки от вибрати професіоналів теж нелегко. Обов'язково звертайте увагу на портфоліо і ви відразу помітите, наскільки якісно ці люди виконують свою роботу. До того ж є студії, які не займаються оформленням невеликих  за розміром приміщеннями.

Як самостійно зробити дизайн-проект квартири?

Якщо ви вирішили приміряти на себе роль дизайнера і розібратися у всіх тонкощах створення дизайн-проектів, то будьте готові слідувати декільком правилам. По-перше, починати варто не з креативних ідей, а з вимірів приміщення. Намагайтеся виміряти всі стіни і простінки максимально точно. Приділіть увагу висоті стін, вона може бути різною навіть у новому будинку. Якщо ви помітите нерівності або відхилення від норми, то обов'язково вкажіть на це. Також варто заміряти ширину і висоту віконних і дверних прорізів, відзначити розетки і вимикачі, місця виходу водопровідних і каналізаційних труб. Тільки після того, як ви зберете всю потрібну інформацію, можна приступати до створення дизайн-проекту квартири.

Зробити його можна як перевіреним «дідівським» методом, так і за допомогою сучасних технологій. Якщо ви не дуже добре володієте комп'ютером або віддаєте перевагу самостійному кресленню кожного куточка, то вам буде потрібний великий аркуш паперу в клітинку, лінійка і олівець.

Підберіть відповідний для вас масштаб, наприклад, 1 клітинка - 10 сантиметрів, а потім починайте креслити план вашої квартири. Звіряйтеся з реальними розмірами, не допускайте похибок. План повинен чітко відображати всі переваги і недоліки планування. Відзначте на ньому розташування вимикачів, розеток, вентиляції, труб. Після цього ви можете приступати до більш цікавої частини - вибору сантехніки, меблів та оздоблення.

Для того щоб зрозуміти, як будуть розташовуватися меблі, вам потрібно знати габаритні розміри диванів, ліжок, крісел, столів і стільців, і не забудьте про те, що кухонні меблі також бувають різної ширини і висоти. Намалюйте на плані передбачувану розстановку сантехніки і меблів в тому ж масштабі, що і сам план. У процесі у вас можуть виникнути складнощі: меблі не помістяться на відведений простір, залишиться незаповненим невеликий проміжок та інше. Завдання дизайн-проекту полягає саме в тому, щоб побачити ці проблеми до початку ремонту і прийняти рішення, не витративши зайві гроші і час. Варіантів по розстановці меблів повинно бути не менше двох, щоб ви могли вибрати кращий.

Після цього можна визначитися з оздоблювальними матеріалами. Якщо ви збираєтеся робити ремонт самостійно, то грамотний дизайн-проект підкаже, скільки матеріалів буде потрібно. Обов'язково відзначте на вашому плані, де буде кахель, а де, наприклад, ламінат, якою фарбою буде пофарбована стіна або які шпалери будуть в кімнаті.

 


Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Как правильно сделать ...
Наступна новина: Як впливає погода на людину

КОМЕНТАРІ