На Вінничині аграрії проводять підготовку до весняно-польових робіт (+фото)

На Вінничині аграрії проводять підготовку до весняно-польових робіт (+фото)

27.01.16 18:12 0 608
Про це йшлося на Всеукраїнській селекторній нараді, яка відбулась 26 січня під головуванням першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Ярослава Краснопольського. У Вінницькій студії Укртелекому в нараді взяли участь директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Неїлик та керівники профільних організацій і установ. В ході наради розглядались питання щодо стану посіву озимих культур і підготовки земель до весняно-польових робіт.

«Погодні умови січня на Вінниччині не внесли істотних коректив у стан перезимівлі озимих культур. Сніговий покрив висотою 20 см здатний захистити вузол кущення від надмірного промерзання. Стосовно стану посівів озимих культур, то на 89 відсотків сходів озимих зернових та 77 відсотків озимого ріпаку перебувають в доброму та задовільному стані», - зауважив Микола Неїлик.

Він також зазначив, що аграріями в даний час проводиться закупівля і накопичення мінеральних добрив (забезпеченість 25 % до потреби), засобів захисту (8%) та паливно-мастильних матеріалів (забезпеченість дизельним пальним - 53 %, бензином – 65%). Забезпеченість насінням ярих культур (без кукурудзи) становить 92,3%, (засипано - 14 тис. тонн при потребі 15,16 тис. тонн). Все насіння кондиційне.

Крім того, Микола Неїлик повідомив, що ремонт техніки в сільськогосподарських підприємствах області проводиться відповідно до графіків ремонтів. Готовність техніки, яка буде брати участь у весняно - польових роботах становить 89-95 %.

Також посадовець зазначив, що в цілому на підготовку і проведення комплексу весняно- польових робіт аграрії області планують витратити у цьому році понад 5,6 млрд. грн., або на 1 млрд. грн. (23 %) більше минулорічних показників. Це, переважно, власні кошти - 5, 0 млрд. грн. (біля 90 %). Банківські та комерційні кредити - 0,6 млрд. грн. (біля 10%).

В області проводиться робота щодо впровадження нового фінансового інструменту залучення обігових коштів - аграрних розписок.

Довідка :

В області сформовано структуру посівних площ під урожай 2016 року, яка становитиме 1658,6 тис. га або на 20,9 тис. га (1,3 %) більше яку 2015 році.

Площа зернових культур (разом з посіяними озимими 439,3 тис. га)

прогнозується в 876,5 тис. га, або збільшиться в порівнянні з 2015 роком на 45,1 тис. га

(5,4 % ).

Ярі зернові прогнозується посіяти на площі 437,1 тис. га, або на 10,7 тис. га (2,5 %) більше як минулого року.

Прогнозується збільшення площ посіву кукурудзи на зерно на 9,6 тис. га (буде посіяно 318,7 тис. га).

Круп'яні культури прогнозується посіяти на площі 9,4 тис. га, в тому числі гречку - 8,8 тис. га.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Побачила світ книга про ...
Наступна новина: Житомирщина: стан ...

КОМЕНТАРІ