Цьогоріч в дитячих садочках Вінницької області буде створено 1465 тисяч нових місць (+фото)

Цьогоріч в дитячих садочках Вінницької області буде створено 1465 тисяч нових місць (+фото)

27.01.16 18:56 0 570
Про це в ході прес-конференції повідомив заступник голови - директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк.

"У 2016 році заплановано відкрити 11 садочків та створити 12 додаткових груп у вже діючих дошкільних закладах за рахунок реконструкції та їх розширення. Таким чином цьогоріч в області буде створено 1465 тис. місць. Незважаючи на фінансові проблеми, які є в країні, в 2015 році нам вдалося відкрити 10 нових садочків та відкрити 16 нових дошкільних груп у діючих. Відтак ми збільшили кількість місць на 860", - зауважив І.Івасюк.

Крім того, за словами Ігоря Івасюка, на даному етапі оптимізацію шкіл на Вінниччині можна вважати завершеною .

"Оптимізація шкіл, яка у нас відбулася протягом 2012, 2013 і частково 2014 років, сформувала оптимальну мережу навчальних закладів. Найбільший пік був у 2013 році, коли закрили 51 школу. Зараз у нас функціонує 881 загальноосвітня школа, а 8 років тому було 1036 тис. шкіл. У 2015 році закрито вісім шкіл, але одну відкрито. Процес закриття був природнім, нині середня наповненість учнями вища, ніж у середньому по Україні. Тобто Вінницька область болючий етап оптимізації пройшла 3-5 років тому. Тоді ефективно працювала програма "Шкільний автобус", а коли програма не працює, - оптимізацію проводити не можна. Нині організовано підвезення до місця роботи і навчання учнівського і вчительського контингенту", - зауважив посадовець.

Крім того, за словами посадовця, на Вінниччині другий навчальний рік немає скорочення кількості школярів, а це ще одна причина не закривати школи.

"Кілька років тому на Вінниччині кількість учнів від одного навчального року до другого зменшувалася в середньому від 9 до 11 тисяч, зараз ситуація стабілізувалася. Нині в школах області навчається 152 тис. школярів, така кількість була і в минулому році. У цьому навчальному році відбулося зростання на 400 дітей. Такою кількість школярів буде найближчі п'ять років", - підкреслив Ігор Івасюк.



Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: стан ...
Наступна новина: GSM термінація: вигідний ...

КОМЕНТАРІ