В Житомирській області розповіли як запобігти травмам взимку

В Житомирській області розповіли як запобігти травмам взимку

27.01.16 14:03 0 491
В травмпункт м. Житомира щоденно звертається в середньому 5-10 осіб. Загалом з 9 січня по медичну допомогу звернулося 79 травмованих.

Як запобігти можливим травмам?

Запобігання травмам можна віднести до сфери їх профілактики. І, як свідчить статистика, це значною мірою знижує їх кількість. Для попередження зимового травматизму необхідно дотримуватися наступних простих правил:

1. Вибирайте взуття правильно. Для того, щоб не впасти, необхідна якомога більша площа зіткнення взуття з поверхнею, по якій ви ступаєте.

2. В ожеледицю ходити потрібно якомога повільніше. Пам'ятайте, чим швидше крок, тим більший ризик впасти.

3. Особам літнього віку, найбільш схильним до травматизму, рекомендується прикріплювати на підошву звичайного взуття спеціальні накладки «проти ожеледі».

4. Правильне падіння може істотно знизити ризик серйозної травми. Не варто виставляти руки вперед, коли ви зрозуміли, що падаєте.

5. Наступати на припорошені снігом ділянки слід обережно. Під ними може виявитися бруд або гладкий лід.

6. Якщо ви все ж впали, зберігайте спокій та оцініть ситуацію. Аби вчасно виявити перелом (вивих), варто звернути увагу на такі симптоми: сильний біль, набряк, деформація пошкодженої кінцівки, біль при спробі рухатись або неможливість поворухнути нею взагалі, тріск у місці пошкодження, тощо. Ще більшою неприємністю може стати струс мозку, який цілком може виникнути при сильному ударі головою об лід. Ознаками того, що ви отримали струс мозку, будуть втрата свідомості, запаморочення, головний біль, нудота. У будь-якому випадку, вам варто неодмінно викликати швидку допомогу для того, щоб визначити ступінь тяжкості травми і призначити правильне лікування.

Увага та обережність є основними умовами профілактики травматизму, і не лише зимового. А тому, виходячи на вулицю, особливо в ті дні, коли температурний режим змінюється з «плюс» на «мінус» або навпаки, треба оцінювати кожен свій крок!

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі жінка ...
Наступна новина: Фотію Володимирському та ...

КОМЕНТАРІ