В Житомирській області вогнеборці врятували оселі від знищення полум’ям

В Житомирській області вогнеборці врятували оселі від знищення полум’ям

27.01.16 15:13 0 501
26 січня о 04:45 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння господарської будівлі в смт Лугини. Про це сповістив власник палаючої будівлі. Чоловік прокинувся від звуків тріскотіння. Підійшовши до вікна, він побачив, що горить його господарча будівля. Господар викликав надзвичайників і почав будити дружину з дітьми. Разом вони взялися виносити цінні речі з палаючого приміщення.

Вже через 5 хвилин рятувальники 7-ї державної пожежно-рятувальної частини прибули за вказаною адресою. Було встановлено, що вогнем охоплено сарай, гараж, господарчу будівлю та літню кухню, що розташовані під одним дахом.

Гасіння ускладнювалось великим пожежним навантаженням – в гаражі знаходилися діжки з горючими матеріалами, а всередині усіх будівель та навкруги них складена велика кількість дров та дощок. Оцінивши обстановку, керівник гасіння пожежі вирішив залучити для ліквідації надзвичайної події додаткові сили з 7-ї ДПРЧ та 8-ї з сусіднього Коростенського району. Проте внаслідок великої площі пожежі вогонь встиг перекинутись на будинок, який знаходився на відстані 2-х метрів від осередку займання.

Силами рятувальників о 06:40 пожежу вдалось локалізувати. Вогонь встиг знищити господарчу споруду та покрівлю господарського житлового будинку. Бійці ДСНС не допустили подальшого розповсюдження вогню по всій площі будинку та врятували трактор, що знаходився на подвір’ї. Також не допущено перекидання вогню на 2 сусідські будинки, що розташовані з обох боків від осередку пожежі.

Ліквідація пожежі відбулась о 14:00. Загиблих та травмованих не виявлено. Загалом на місці події працювало 11 рятувальників та 3 одиниці техніки. Попередньо встановлено, що причиною займання стало коротке замкнення в електромережі.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За тиждень у Чернівцях ...
Наступна новина: В Луцьку заступник міського ...

КОМЕНТАРІ