В Житомирській області за добу Коростишівські рятувальники ліквідували дві пожежі в житловому секторі

В Житомирській області за добу Коростишівські рятувальники ліквідували дві пожежі в житловому секторі

27.01.16 16:11 0 545
25 січня о 13:25 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яній господарчій будівлі в с. Козіївка Коростишівського району. За вказаною адресою виїхали рятувальники 20-ї державної пожежно-рятувальної частини.

Вони встановили, що вогнем охоплена вся покрівля та частково стіна будівлі. Силами вогнеборців пожежу було локалізовано о 13:55, ліквідовано – о 15:30. Вогнем знищено покрівлю та 20 м2 стіни.

З’ясувалось, що в середині будівлі господар нещодавно збудував грубу, але не встиг доробити димову трубу. Цього дня чоловік натопив піч та поїхав по справах, залишивши її без нагляду. У цей момент сталось займання дерев’яної стіни, до якої була прибудована груба, а далі і конструкцій перекриття. Загиблих та травмованих не виявлено. Причина пожежі наразі встановлюється.

Того ж дня о 22:40 Коростишівські рятувальники виїхали на гасіння пожежі в дерев’яному житловому будинку в село Кам’яний Брід. По прибуттю було встановлено, що в одній із житлових кімнат тліє матрац та перекриття. Також в середині оселі спостерігалось сильне задимлення.

Вже о 00:20 фахівцям ДСНС вдалось ліквідувати загоряння та не допустити поширення полум’я по дерев’яним конструкціям будинку. Вогнем знищено матрац, пошкоджено перекриття на площі 15 м2 та одну стіни.

Попередньо, пожежа сталась внаслідок порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Ліжко, на якому знаходився матрац, стояло впритул до печі. Сама ж піч була із значними пошкодженнями. Жильці розповіли, що перед сном вони розтопили її та лягли відпочивати. Через сильне перегрівання матрац та перекриття почали тліти. Прокинувшись, вони побачили сильне задимлення. Мешканці одразу покинули приміщення та викликали рятувальників. Усі обставини події наразі встановлюються фахівцями.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: представники ...
Наступна новина: Turkish Airlines та ...

КОМЕНТАРІ