У Рівненській області свято краси влаштували у Сарнах

У Рівненській області свято краси влаштували у Сарнах

27.01.16 15:38 0 593
25 січня у Сарненському відділенні Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості чергова група кравців проходила державну кваліфікаційну атестацію. Підсумковий іспит відбувся за участю роботодавців. Це було справжнє свято краси, адже не лише самі слухачі, а й їхні діти, стали на кілька годин моделями.

Протягом майже 9 місяців нинішні випускниці вчились знімати мірки, виконувати різноманітні види швів, складок та рельєфів, кроїти, шити та оздоблювати різноманітний одяг із застосуванням новітніх технологій, обирати фасон, моделювати тощо. Члени екзаменаційної комісії та запрошені на екзамен фахівці кравецької справи, схвально оцінили високий рівень теоретичної підготовки та практичні навички слухачів.

Продовжився екзамен чудовим дефіле. Випускниці під керівництвом свого наставника, майстра виробничого навчання Оксани Мороз підготували справжнісінькі колекції одягу. Вони демонстрували професійну впевненість, втілення краси та сучасного художнього стилю, адже всьому цьому їх навчила Оксана Федорівна. Не відірвати зачарованих поглядів було й від маленьких моделей, так Оксана К, мама десятьох дітей, прийшла на іспит із чотирма близнятами: двома хлопчиками та дівчатками, які допомагали мамі демонструвати одяг. Маленькі донечки інших трьох слухачок, теж надихали та підтримували своїх мам, демонструючи спіднички, сукні та сорочки…

Зі словами вдячності звернулася Марія П. до всіх, хто допомагав їй у навчанні й поділилась своїми враженнями: «Мені все дуже сподобалось. Навчання проводилось на високому рівні, за цей час ми успішно засвоїли багато предметів, вивчили сучасне швейне обладнання та питання охорони праці. Майстер виробничого навчання Оксана Мороз приділяла нам максимум уваги, намагаючись поділитись своїми знаннями і вмінням. Ми з головою занурювались в процес навчання, часто не помічаючи, що заняття вже закінчилось. Час пролетів дуже швидко, і зовсім не хочеться залишати стіни навчального закладу. У нашому розпорядженні було все, що необхідно для успішного навчання – простора майстерня, обладнана сучасними швейними машинами та всім приладдям, гарна атмосфера, висококваліфікований знавець своє справи, наша «Мама», Оксана Федорівна, яка піклувалася про нас увесь цей час». Марія, до речі, одна із слухачок, яка під час виробничого навчання зарекомендувала себе хорошим знавцем своєї справи, тому відразу після закінчення навчання буде працевлаштована.

Підтвердженням отриманих кравчинями знань стали свідоцтва, які урочисто вручила старший майстер Рівненського ЦПТО ДСЗ Майя Сульжик. Вона подякувала за свято, яке влаштували дівчата, і побажала їм успішної професійної кар'єри.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ