В Луцьку депутати працюють у комісіях

В Луцьку депутати працюють у комісіях

27.01.16 16:39 0 579
У п'ятницю, 29 січня, відбудеться третя сесія міської ради. Напередодні депутати працюють у складі постійних комісій. Так, на своє друге засідання зібралися члени постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів. Участь у її роботі взяли депутати Павло Данильчук, Григорій Пустовіт, Борис Смаль, Андрій Покровський, Микола Дендіберін, Богдан Богонос, Тарас Шляхтич та Сергій Була.

Начальник управління фінансів та бюджету Лілія Єлова запропонувала присутнім ряд змін до міського бюджету. Так, за її словами, необхідно у міському бюджеті передбачити субвенцію з обласного бюджету у розмірі 2,9 млн грн на гемодіаліз та програму “Волинькард”. Цих коштів вистачить на січень-лютий цього року. Також передбачено 157 тисяч гривень на поховання учасників бойових дій, медичне забезпечення потерпілих внаслідок аварії на ЧАЕС тощо.

Депутати підтримали запропоновані зміни.

Розглянуто й питання встановлення нових ставок акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів. Начальник управління фінансів та бюджету Лілія Єлова зазначила, що документ фактично дублює чинний нормативно-правовий акт на рівні держави. Зрештою, депутати підтримали документ.

На розгляд членів постійної комісії було внесено й питання “Про затвердження Положення про встановлення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки в новій редакції”. Начальник управління фінансів та бюджету Лілія Єлова розповіла, що рішенням передбачено оподаткування квартир площею від 60 кв. м. і більше та житлових будинків площею більше 120 кв. м.

За її словами, ставки податку для об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, встановлюються у розмірі 1 відсотка розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування.

Проте, ставки податку для господарських (присадибних) будівель - допоміжних (нежитлових) приміщень, до яких належать сараї, хліви, гаражі, літні кухні, майстерні, вбиральні, погреби, навіси, котельні, бойлерні встановлюються у розмірі 0 відсотків розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування.

Лілія Єлова розповіла, що пропонується встановити додаткову ставку податку в розмірі 25 тис. грн для таких об'єктів нерухомості: квартири площею понад 300 кв.м, будинки – понад 500 кв.м.

За її словами, такі вимоги прописані у змінах до Податкового та Бюджетного кодексів.

Також депутати розглянули питання встановлення транспортного податку у м. Луцьку. Лілія Єлова зазначила, що змінена база оподаткування, адже, згідно змін до чинного законодавства, тепер податок у сумі 25 000 гривень у рік сплачуватимуть особи чиї автомобілі не старші п'яти років та коштують більше 1 млн грн.

Обранці громади підтримали відповідні проекти рішення та рекомендували їх до розгляду на пленарному засіданні сесії.

Також члени постійної комісії заслухали інформацію про виконання Програми підтримки дітей, молоді, жінок та сім'ї на 2012-2015 роки, Програми розвитку електронного урядування та інформатизації міста Луцька на 2013 - 2015 роки, міської комплексної Програми “Розвитку освіти м. Луцька на 2010-2015 роки”, міських цільових програм у галузі охорони здоров'я тощо.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ