Луцьк: представники влади,громадскості та бізнесу за “круглим столом” обговорили питання платного в'їзду у Старе місто

Луцьк: представники влади,громадскості та бізнесу за “круглим столом” обговорили питання платного в'їзду у Старе місто

27.01.16 15:58 0 549
Відбулося чергове засідання “круглого столу” щодо обговорення проекту рішення “Про врегулювання питання обмеження проїзду транспортних засобів на території історико-культурного заповідника міста Луцька”. Участь у дискусії взяли заступник міського голови Сергій Григоренко, представники підприємств, навчальних закладів, які розташовані у Старому місті, громадськості.

Розпочинаючи зустріч Сергій Григоренко зазначив, що уже було кілька зустрічей і лунало багато пропозицій. Нині, за його словами, представники бізнесу і громадськості надали низку пропозицій. Він зауважив, що вони згідні з тим, щоб запровадити платний в'їзд з 6 до 16 години.

Також планується запровадити перше платне паркування, а з 1 червня — буде запроваджено платний заїзд у Старе місто. Сергій Григоренко зазначив, що до початку літа хочуть відремонтувати вулиці Плитницю, Замкову та Кафедральну. Він наголосив, що у квітні-травні там триватимуть роботи.

Представник бізнесу Олег Іванюк зазначив, що вони з колегами, керівниками установ та мешканцями обговорили питання обмеження в'їзду на територію Старого міста. За його словами, вдалося досягнути домовленості з представниками підприємства, яке виграло конкурс на облаштування парковок в історичній частині міста “Ельбе УА”, щодо режиму платного в'їзду. Він наголосив, що необхідно встановити відповідальну особу за організацію усіх процесів, адже життя не стоїть на місці і постійно відбуваються зміни.

Олег Іванюк наголосив, що бізнес зацікавлений у розвитку туризму. Він зауважив, що нині є багато закинутих об'єктів, які не добавляють історичній частині міста привабливості.

Член виконавчого комітету, голова ГО “Волинська асоціація перевізників таксі” Сергій Романчук поцікавився чи зможуть безкоштовно заїзджати автомобілі таксі, аби привезти чи забрати пасажирів.

Директор КП “АвтоПаркСервіс” Олександр Мартинюк зазначив, що 30 хвилин перебування на території Старого міста буде безкоштовним. На його думку, цього часу вистачить, щоб заїхати забрати чи висадити пасажирів.

Директор Волинського технiкуму Нацiонального унiверситету харчових технологiй Ігор Корчук також зазначив, що необхідно забезпечити, аби працівники його закладу та студенти мали можливість також безкоштовно заїзджати в історичну частину міста. За його словами, у них території є можливість ставити власні автомобілі.

Сергій Григоренко зазначив, що є ще кілька днів, аби вивчити усі пропозиції, знайти спільний знаменник і погодити остаточний текст документу, адже його планують внести в порядок денний найближчого засідання виконавчого комітету.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Інвестиції в галузь ...
Наступна новина: В Житомирській області за ...

КОМЕНТАРІ