В Луцьку заступник міського голови Сергій Григоренко розповів про ситуацію на ЛПЕ

В Луцьку заступник міського голови Сергій Григоренко розповів про ситуацію на ЛПЕ

27.01.16 15:13 0 513
Під час оперативної наради заступник міського голови Сергій Григоренко прокоментував ситуацію, що склалася на Луцькому підприємстві електротранспорту. За його словами, ЛПЕ нині у скрутній ситуації. “Колектив підприємства висунув ряд вимог до міської влади і ми готові їх виконувати”, - наголосив він.

Сергій Григоренко зазначив, що цьогоріч ситуація ще ускладнилася. Внесено зміни до низки нормативних актів і тепер держава не надаватиме субвенцію за пільгові перевезення громадян. Однак, у документах й не прописали обов'язок на міські ради виконувати це. Виникла певна колізія. Заступник міського голови зазначив, що минулоріч ЛПЕ перевезло пільгових категорій громадян на 27 млн грн, а субвенцію держава дала лиш 14 млн грн.

Він наголосив, що міський голова Микола Романюк під час засідання Асоціації міст України порушив перед керівництвом держави питання щодо компенсації за пільгові перевезення громадян та перегляду кількості пільгових категорій.

Сергій Григоренко зазначив, що у міському бюджеті передбачено 20 млн грн на компенсацію за пільгові перевезення громадян.

“Не основна проблема Луцького підприємства електротранспорту закупівля фарб чи запчастин. Основна проблема — це лізингові автобуси, які вимили з підприємства 15-17 мільйонів, та невиконання зобов'язань держави з компенсації за пільгові перевезення громадян”, - переконаний заступник міського голови. Він зауважив, що на ЛПЕ є кілька людей, які збурюють колектив і підбивають їх на страйк. Ці люди підігріті певними політичними силами.

Сергій Григоренко наголосив, що міська влада виділить кошти на ремонт мийки, цеху з ремонту транспорту, на підвищення заробітної плати водіям та іншим працівникам.

Також допомогою у вирішенні проблем підприємства стане підвищення вартості проїзду у тролейбусах до 2 гривень.

Сергій Григоренко зазначив, що міська влада бере багато зобов'язань на себе перед колективом Луцького підприємства електротранспорту і переконаний, що лише спільними зусиллями та компромісними рішеннями можна вивисти підприємство зі скрути.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Обговорили перспективи ...

КОМЕНТАРІ