У Чернігові ситуація з захворюваністю на грип та ГРВІ під контролем медичних працівників

У Чернігові ситуація з захворюваністю на грип та ГРВІ під контролем медичних працівників

27.01.16 13:02 0 515
В Чернігівській міській раді відбулось засідання міського оперативного штабу для координації дій щодо запобігання розповсюдженню захворювань на грип та ГРВІ на території міста Чернігова під головуванням заступника міського голови Ольги Хоніч.

На засіданні були присутні члени оперативного штабу – керівники структурних підрозділів міської ради, представники медичних закладів міста та місцевих засобів масової інформації.

Начальник епідеміологічного відділу Чернігівського міського Управління Головного управління Держсанепідслужби України у Чернігівській області Світлана Аландаренко розповіла про санітарно-епідемічну ситуацію щодо грипу та ГРВІ у місті. За її словами, з початку епідсезону (з жовтня 2015 року) у місті захворіли 3558 осіб. За минулий тиждень - 1401 особа, з них дітей - 670 (47,8%). Загалом зареєстровано 83 випадки грипу, спостерігається перевищення епідемічного порогу на 34,7%. Станом на клінічно підтверджено 16 позитивних випадків захворювань на грип АH1N1. Зареєстровано 3 випадки смерті від грипу, всі вони із групи медичного ризику захворювання на грип.

С. Аландаренко звернула увагу присутніх на те, що по місту проти грипу щеплено лише 49 осіб.

Заступник начальника управління охорони здоров'я міської ради Ольга Малець ще раз нагадала про основні засоби безпеки та розповіла про готовність закладів охорони здоров'я міста до роботи в умовах епідемічної захворюваності на грип. За її словами, всі медичні заклади переведені на 7-денний робочий тиждень, їх забезпечено транспортними засобами, а також збільшена кількість стаціонарних ліжок у відділеннях лікарень. «Медичний персонал знаходиться в повній готовності», - зазначила О. Малець.

Крім того, начальники управлінь міської ради прозвітували про стан проведення обмежувальних протиепідемічних заходів щодо запобіганню розповсюдження захворювань на грип та ГРВІ.

Нагадуємо, що з 22 січня на території міста Чернігова введено обмежувальні протиепідемічні заходи, серед яких обмеження проведення масових заходів, хворі працівники не допускаються до роботи, забезпечення оптимальних умов праці на робочих місцях, працівники дитячих дошкільних закладів, торгівлі, ресторанного господарства, транспорту, зв'язку та інших громадських установ повинні дотримуватись маскового режиму.

Заступник міського голови Ольга Хоніч звернулась до всіх мешканців міста дотримуватись елементарних правил гігієни, підтримувати санітарно-гігієнічний контроль у приміщеннях, більше вживати вітаміни, не відвідувати місця масового скупчення людей, частіше бувати на відкритому повітрі, проводити роз'яснювальну роботу з персоналом підприємств та організацій.

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 164 одиниці техніки ...

КОМЕНТАРІ