Івано-Франківщина: грип!

Івано-Франківщина: грип!

27.01.16 11:18 0 558
Епідемічна ситуація з грипом загалом по Україні ускладнилася та вимагає відповідального ставлення кожного до свого здоров’я. При підозрі на грип потрібно негайно звертатися за допомогою до лікаря, адже тільки фахівець може поставити правильний діагноз та призначити лікування.

Слід підкреслити, що наразі люди стали більш відповідально ставитися до профілактики, а карантинні заходи, зокрема в навчальних закладах, унеможливлять поширення вірусу через контакти у великих групах людей.

Неприпустимим є самолікування, адже деякі традиційні жарознижуючі ліки, які використовуються при звичайних застудах, протипоказані при грипі. До того ж важливо не втратити час – найбільш ефективне специфічне лікування, призначене лікарем, упродовж перших 48 годин захворювання. Потім дія таких препаратів знижується. В разі гострого перебігу захворювання проводиться госпіталізація. Препарати, які застосовуються при грипі, на є в медичних закладах.

А от безконтрольний прийом ліків з профілактичною метою, без призначення лікаря, може лише зашкодити, адже виникає резистентність.

Цьогорічний штам грипу в значній мірі вражає працездатну частину населення. Хвороба розвивається дуже швидко – упродовж кількох годин піднімається висока температура, що супроводжується важким інтоксикаційним синдромом. Такими ж темпами прогресує пневмонія, яка розвивається на фоні грипу та може становити загрозу життю.

Найкращий спосіб профілактики – імунізація населення. За словами медиків, саме щеплення проти грипу допоможе уберегтися від гострої форми захворювання.

У разі ж появи перших симптомів хвороби потрібно одягнути маску, аби не заражати оточуючих, та звернутися до лікаря.

Зараз всі протиепідемічні та профілактичні заходи в області тривають, їх актуальність та важливість не зменшується.

Варто зазначити, що нині на Прикарпатті захворюваність на грип та ГРВІ не перевищила епідпорогу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Вінничина: працівники ...

КОМЕНТАРІ