Тонкий матрац на диван - особливості вибору

Тонкий матрац на диван - особливості вибору

27.01.16 17:17 0 879

У наші дні не здають своїх позицій розкладні дивани, які можуть бути і висувними. Вони служать в якості основного спального місця або місцем для відпочинку гостям, які приїхали з ночівлею. В обох випадках найбільш необхідною річчю після постільного комплекту білизни служить матрац. Але не звичайний. Спеціально для диванів передбачений тонкий матрац, який носить й іншу назву - топпер. Він є обов'язковим елементом для гарного сну і як наслідок відмінного самопочуття.

Вибираючи матрац для дивана, слід враховувати характеристики того чи іншого виробу. Зокрема сучасні топпери бувають декількох видів. Їх вигляд, а також функціональність, в основному залежать від наповнювача. Також тонкий матрац має і свої відмінності від стандартних матраців, розрахованих на ліжко.

Що відрізняє матрац для дивана від звичайного матраца для ліжка?

Сучасні матраци, які призначені для звичайних ліжок, товщиною доходять до 50 сантиметрів. Топпери ж, у свою чергу, мають товщину від 2 і до 8 сантиметрів.

Види матраців

Матраци для ліжка поділяють на два види. Матрац, що має пружинний блок і безпружинні матраци. Тонкий матрац, як правило, не має таких блоків, але також може бути ортопедичним і змінювати свою жорсткість.

Інші переваги

Відсутність пружинних блоків дає топперу певну перевагу. Не маючи під собою як такого каркаса, тонкий матрац повторює вигини тіла, сплячій на ній людині. Таке положення сприяє більш комфортному відпочинку. Тонкий матрац можна використовувати як наматрацник для звичайних матраців. Він здатний додати м'якості занадто жорсткій поверхні підстави. Або вони можуть надати певну жорсткість занадто м'яким ортопедичним матрацам. Також він може використовуватися як мат для дітей. Для цього потрібно просто розстелити його на підлозі і дитина зможе проробляти на ньому акробатичні номери.
Тонкий матрац використовується як додатковий захисний засіб для дивана від забруднень і пилу. Набагато простіше привести в порядок один такий матрац, ніж очистити повністю весь диван.

Штучні наповнювачі

При виборі тонких матраців слід знати, що натуральні наповнювачі, які присутні в топпері піднімають вартість виробу набагато вище, ніж штучні наповнювачі.

Все більше попитом користуються вироби з пінним або пористим наповнювачем. Основа наповнювача «меморі». Він являє собою пружний матеріал з великими порами. Такий наповнювач здатний додати м'якості практично будь-якій жорсткій поверхні. Завдяки своїй гнучкості та здатності підлаштовуватися під будь-який вигин тіла людини,  він також дає повноцінний відпочинок.

Пінополіуретан відноситься до штучних наповнювачів, але він являється абсолютно не токсичним. До того ж такий матеріал не боїться попадання на нього вологи, оскільки володіє вологовідштовхувальними властивостями, а також він гіпоалергенний. Пінополіуретан додає пружності всьому тонкому покриттю. Присутні  і недоліки. Виріб з таким наповнювачем зношується швидше і втрачає свій первісний вигляд і властивості, потому що він просідає.

Наповнювач з струтофайбер дає поверхні середню жорсткість і пружність. Він являє собою скріплені між собою поліефірні волокна. Скріплення здійснюється за допомогою підвищення температури. Такий матрац володіє більшою візуальної об'ємністю. До того ж завдяки таким волокнам має хорошу тепло провідність.

Латекс. З усіх штучних наповнювачів,  латекс має особливі переваги. Він відмінно пропускає повітря і влітку можна не побоюватися, що при його використанні вам буде жарко. При цьому він абсолютно безпечний для здоров'я. Штучний латекс не здатний викликати алергічні реакції і володіє антибактеріальними властивостями. Вироби з латексним наповнювачем мають більш тривалий термін експлуатації. До того ж він здатний пом'якшити і без того жорстку поверхню дивана.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: 945 навчальних закладів ...

КОМЕНТАРІ