Як вибрати акустичну систему?

Як вибрати акустичну систему?

28.01.16 23:30 0 1801

Вибір акустичної системи або попросту колонок може стати непростим завданням для тих, хто хоче отримати у себе в будинку якісне звучання, але мало стикався з параметрами техніки для відтворення звуку. Щоб зробити правильний вибір потрібно виходити з ключових параметрів, особливостей акустичних систем, а також з власних уподобань і засобів, якими ви володієте. Отже, розглянемо основні характеристики систем і те, як вони впливають на якість звучання. Також більше інформації ви можете прочитати на сайті: http://novostar.net/akustika/.

Потужність

Висока потужність зовсім не гарантує гучне і якісне звучання. Крім того, є різні способи вимірювання і позначення потужності. Так, значення пікової потужності (PMPO) буде істотно відрізнятися від її середньоквадратичного (RMS) значення. Останнє є більш чесним, оскільки не показує таких величезних цифр, які повинні вразити не надто підкованих покупців. Пікове значення потужності використовують, як правило, маловідомі китайські бренди.

Для невеликих колонок, які купуються виключно для практичних цілей (підключення до комп'ютера для спілкування через Skype, отримання повідомлень) і не припускають якісного прослуховування музики можна вибирати малопотужні колонки (10-15 Вт). Потужність більше 50 Вт цілком підійде для квартири середніх розмірів. Більш високий показник потужності для такої площі вибирати не має сенсу. Навіть з такою потужністю можна без проблем передати привіт сусідам, які люблять робити ремонт в суботу о 8 ранку.

Чутливість

Чутливість колонок вимірюється в дБ (децибелах). Цей параметр показує, який тиск зможе створити акустична колонка потужністю 1 Вт на відстані 1 метра від динаміка.

АЧХ (амплітудно-частотна характеристика)

АЧХ – відображає величину амплітуди звукового сигналу залежно від частоти. Тут важливо звернути увагу на те, щоб АЧХ була якомога більш рівномірною без занадто різких злетів і падінь (якщо додається графік). Такі нерівномірності можуть призводити до спотворення тембру звучання.

Наявність сабвуфера і діапазон частот

Сабвуфер - окремий динамік для відтворення звуків низької частоти. Справа в тому, що ніякий, навіть найкращий динамік не може однаково добре відтворювати весь діапазон частот, так що, якщо ви любите соковиті баси, і чути низькі звуки в композиції для вас дуже важливо, то варто купувати системи саме з сабвуфером.

Діапазон чутних людиною частот становить 20-20000 Гц. Системи без сабвуфера можуть охоплювати, як правило, 50 -20000 Гц (і це будуть досить якісні системи). «Саб» дає можливість почути і більш низькі частоти. Сучасні акустичні системи можуть відтворювати звук і нижче нижньої межі чутного діапазону. Людське вухо не зможе його вловити, зате це "почує" ваш шлунок.

Фазоінвертор

Фазоінвертор являє собою спеціальний отвір у вигляді труби або щілини, яке забезпечує розширення низькочастотного діапазону звуку за рахунок резонансного отвору на частоті нижче тієї, яку відтворює динамік.

Кількість колонок

Залежно від того, для яких цілей ви вибираєте акустичну систему, залежить і кількість колонок в ній. Існують різні системи, які мають своє умовне позначення: 2.0 (2 колонки і немає сабвуфера), 2.1 (2 колонки і сабвуфер) або, приміром, 5.1 (5 колонок і сабвуфер).




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Как правильно подобрать ...
Наступна новина: Як вибрати духи?

КОМЕНТАРІ