Житомирщина вшановує жертв Голокосту

Житомирщина вшановує жертв Голокосту

28.01.16 14:09 0 531
27 січня, в області пройшли заходи з нагоди Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту.

В районах Житомирщини відбулись мітинги-реквієми на знак вшанування пам'яті загиблих, покладання квітів до меморіальних знаків. Різноманітні виставки документів, літератури, публікацій з періодичних видань в бібліотеках області нагадали і дітям, і дорослим, про страшні сторінки історії тієї трагедії. А краєзнавчі години-реквієми за участю очевидців ще глибше розкрили тему масових знищень євреїв, спалень людей під час подій Другої світової війни.

Так, в релігійних храмах Баранівського району проведено поминальні молебні та вшанування пам'яті жертв Голокосту «Скорботна свічка пам'яті святої»; у районній бібліотеці організовано історичний екскурс «Голокост: нацистський терор проти населення»; в районному краєзнавчому музеї проведено годину пам'яті «Мертві не простять, живі не забудуть».

У Радомишльському районі протягом січня 2016 року презентовано виставки у музеях і бібліотеках. За участю керівництва району відбувся мітинг-реквієм біля могил загиблих з єврейської громади №1-3 урочище «Лісова Пісня» та покладання квітів до місць їх поховання.

В музеї історії Володарсько-Волинського району облаштовано постійно діючу тематичну виставку, адже на території району під час тимчасової окупації в роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр. знищено близько 1000 громадян єврейської національності.

На території Ксаверівської сільської ради, що на Малинщині, керівники району та представники громадськості біля Братської могили віддали шану 262 особам єврейської національності, розстріляних у вересні 1941 року.

Ми пам'ятаємо і сумуємо за тисячами життів невинно загублених жителів Житомирщини.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку департамент ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ