В Житомирській області рятувальники нагадують мешканцям приватних будинків,як зберегти своє житло від вогню

В Житомирській області рятувальники нагадують мешканцям приватних будинків,як зберегти своє житло від вогню

28.01.16 17:41 0 600
Під час зимового періоду збільшується кількість пожеж у приватному житловому секторі. Причинами таких пожеж, як правило, являються порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації опалювальних печей, електричних нагрівачів, коротке замикання електромережі, а також необережне поводження громадян із вогнем.

Щоб застерегти громадян від необдуманих вчинків, які можуть обернутися трагедією, рятувальники Управління ДСНС в області продовжують проводити роз’яснювальну роботу серед населення щодо необхідності суворого дотримання правил пожежної безпеки у повсякденному житті.

Так, 27 січня співробітники Романівського районного сектору Управління ДСНС у Житомирській області спільно із представниками органів влади та соціальними працівниками провели профілактичні бесіди із мешканцями сіл Мала Козара та Ольшанка.

Під час заходу рятувальники розповідали селянам статистику основних надзвичайних подій, що виникали на території Романівського району упродовж минулого року, причини їх виникнення та наслідки. В обов’язковому порядку громадянам нагадувались правила пожежної безпеки у побуті. Адже багато пожеж виникає через людську недбалість, неуважність та нехтування правилами пожежної безпеки.

Посиленою увагою і турботою учасники рейду просили оточити дітей, з вини та за участю яких нерідко виникають пожежі, особливо у період канікул. Батькам порадили не тільки ховати подалі сірники, запальнички та інші небезпечні предмети, а краще детально роз’яснювати, до чого можуть призвести пустощі з вогнем та як не допустити біди.

Також населенню вручались тематичні пам’ятки та листівки, що містять усі необхідні правила та рекомендації, дотримання яких дозволить уникнути біди.

Рятувальники Житомирщини звертаються до населення із нагадуванням: дотримуйтесь елементарних правил пожежної безпеки. Постійно слідкуйте за станом опалювальних печей та димарів, своєчасно їх ремонтуйте. Пильнуйте за справністю електричних мереж. Будьте обережні при палінні та використанні відкритого вогню на горищах, в підвалах, сараях та інших підсобних приміщеннях.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Вінничині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ