В Закарпатській області прокуратура добилася позбавлення батьківських прав чоловіка,який отримуючи кошти від держави,жодним чином не допомагав своїй донці            

В Закарпатській області прокуратура добилася позбавлення батьківських прав чоловіка,який отримуючи кошти від держави,жодним чином не допомагав своїй донці         

28.01.16 16:31 0 549
За принципової позиції прокуратури рішенням Мукачівського міськрайонного суду батька дитини, який жодним чином їй не допомагав, було позбавлено батьківських прав.

Днями прокуратура відстояла свою позицію і вже ухвалою Апеляційного суду Закарпатської області апеляційну скаргу представника батька залишено без задоволення.

У 2015 році Мукачівська місцева прокуратура стала на захист інтересів малолітньої мешканки міста, яка з 2011 року перебувала на повному утриманні та вихованні бабусі, не зважаючи на те, що неподалік проживав її рідний батько.

Підставою для представництва інтересів дитини стало те, що дівчинка після смерті матері, була фактично позбавлена батьківського піклування, оскільки батько, ще при житті матері, самоусунувся від її виховання та не сплачував аліменти і жодним чином не допомагав дитині.

У судому засіданні було підтверджено, що бабуся самостійно, без будь-якої сторонньої допомоги, доглядала та утримувала дівчинку. При цьому пенсію у зв’язку з втратою годувальника вже оформив на себе батько. Проте, жодної копійки з вказаних коштів ним так і не було витрачено на дитину.

Після встановлення вказаних фактів у суді, прокуратурою було розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.164 КК України (злісне ухилення від сплати встановлених рішенням суду коштів на утримання дитини, а також ухилення від обов`язків утримувати дитину).

Не погодившись з таким рішення суду, батько разом з своїм представником подав апеляційну скаргу та просив скасувати рішення суду першої інстанції. Однак, дослідивши всі матеріали заслухавши доводи прокурора та представника органу опіки та піклування колегія суддів Апеляційного суду Закарпатської області вирішила залишити скаргу без задоволення, а рішення Мукачівського міськрайонного суду без змін.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі затверджено ...
Наступна новина: В Івано-Франківську ...

КОМЕНТАРІ