На Хмельниччині рятувальники провели тренувальне тактико-спеціальне навчання на потенційно-небезпечному об’єкті

На Хмельниччині рятувальники провели тренувальне тактико-спеціальне навчання на потенційно-небезпечному об’єкті

28.01.16 09:35 0 605
26 січня на заводі з виробництва фільтрів ТОВ «Вікс-Фільтрон» в м. Красилів відбулося тренувальне тактико-спеціальне навчання. Метою заходу було відпрацювання дій обслуговуючого персоналу об’єкта, рятувальників та спеціалізованих служб під час виникнення надзвичайної ситуації, оперативного реагування та гасіння умовної пожежі.

Навчання складалось із двох етапів: перший – теоретичний, під час якого керівники підприємства розповіли рятувальникам про характеристику об'єкту та його пожежну небезпеку, а також наголосили про дії персоналу та служб взаємодії на заходи, які потрібно виконувати під час виникнення надзвичайної події.

Під час другого етапу – практичного, вогнеборці відпрацювали найскладнішу ситуацію – ліквідацію умовної пожежі в складському приміщенні готової продукції. Згідно тактичного задуму, внаслідок необережного поводження з вогнем у складі виникла пожежа, в результаті чого була загроза для життя персоналу, який знаходився в приміщенні, а також розповсюдження полум’я стелажами із готовою продукцією на суміжні приміщення. Про загоряння працівники заводу відразу повідомили охорону і директора підприємства, та силами добровільної пожежної дружини першими приступили до ліквідації пожежі.

Враховуючи велике горюче навантаження, умовна пожежа розповсюдилася стелажами складу, що створило сильне задимлення на шляхах евакуації. В ході виконання пошуково-рятувальних робіт в складі ланок газодимозахисної служби був виявлений непритомний працівник заводу, якого рятувальники відразу винесли на свіже повітря, де йому надали першу медичну допомогу співробітники медичної служби.

У навчанні був задіяний особовий склад красилівських та антонінських рятувальників на трьох одиницях спецтехніки, аварійні служби ПАТ «Хмельницькгаз», відділу поліції та швидкої медичної допомоги. Крім того, у підготовці та проведенні навчань взяли участь курсанти та студенти навчальних закладів ДСНС, які проходять стажування у підрозділі.

Подібні навчання проводяться з метою відпрацювання спільних дій всіх служб взаємодії і персоналу об’єкту та є надзвичайно важливими як для професійних рятувальників, так і для працівників об’єкту, адже моделювання умовних надзвичайних ситуацій значно полегшує роботу вогнеборців у реальних ситуаціях.

Красилівський районний сектор

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вдячні слова на адресу ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ