Хмельницька область: рятувальники спільно з комунальниками ліквідовують комунальну аварію

Хмельницька область: рятувальники спільно з комунальниками ліквідовують комунальну аварію

28.01.16 14:11 0 570
26 січня о 18:20 до оперативно координаційного центру Головного управління Держаної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області від чергового диспетчера Хмельницького міського комунального підприємства «Хмельницькводоканал» надійшло повідомлення, про те що в м. Хмельницькому по вул. Проскурівського підпілля поблизу житлового будинку №201 в результаті дії газової корозії стався обвал відводу бетонного трубопроводу каналізаційного колектора, який знаходився на глибині 5,5 м., що спричинило пошкодження самопливної каналізаційної мережі діаметром 800 мм, що підводить неочищені стоки від мікрорайону «Гречани» до каналізаційної насосної станції.

За ініціативи Хмельницького міського голови Олександра Симчишина було оголошено збір Хмельницької міської мобільної групи з ліквідації надзвичайних ситуацій.

З метою усунення аварійної ситуації та недопущення подальшого забивання колектора працівниками ДСНС та бригадою Хмельницького міського комунального підприємства «Хмельницькводоканал» за допомогою мотопомпи «Varisco» забезпечено тимчасову перекачку стоків із пошкодженої самопливної каналізаційної мережі в нижній колодязь даної мережі, який знаходиться на відстані 75 метрів.

У зв’язку із проходженням над пошкодженою каналізаційною мережею 3-х високовольтних ліній електромережі по 10000 кВ, роботи щодо заміни пошкодженого трубопроводу будуть проводитись 27.01.2016р.

Для ліквідації аварії залучено автомобіль САРМ, Газель, 2 аварійні бригади «Хмельницькводоканал», підйомний кран, екскаватор, аварійна бригада газової служби, служби енергопостачання та оперативно-слідча група поліції.

Загрози людям та витоку стоків у навколишнє середовище немає.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Вінничині працівники ...

КОМЕНТАРІ