В Івано-Франківську проведено профілактичний захід на тему "Безпека в кожному домі"

В Івано-Франківську проведено профілактичний захід на тему "Безпека в кожному домі"

28.01.16 12:43 0 589
Щорічно взимку на Прикарпатті зростає кількість пожеж у житловому секторі. Як правило, їх причини пов’язані з нехтуванням громадя­на­ми правилами пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення та користування електрообігрівальними приладами.

І найчастіше такі пожежі тра­­п­ляються в оселях самотніх людей похилого віку, котрим вже важко ретельно стежити за домашнім го­сподарством.

Часто нехтування правилами безпеки призводить до трагічних наслідків. Як свідчить статистика, з початку 2016 року в області у вогні загинуло 5 людей.

Щоб попередити по­жежі в оселях соціально незахи­ще­­них верств населення, за ініціативи Управління ДСНС в області спі­­ль­но з представниками Івано-Фран­кі­­вської організації Товариства Че­р­­­воного Хреста систематично проводяться про­­­­­­­фі­ла­к­тичні заходи, під час яких відвідуються помешкання літніх лю­дей.

Зокрема, проведено захід на тему «Безпека в кожному домі». До проведення заходу також залучено представників засобів масової інформації. Під час зустрічі з пенсі­онерами рятувальники розповідали госпо­да­рям осель, як до­т­ри­му­ва­тися елементарних, але таких важливих правил безпеки життє­ді­я­ль­но­сті при ек­с­плуатації пічного опа­­ле­­ння, під час користування га­зо- та електроприладами, звернули увагу людей на різні недоліки, пояснили, до якої біди вони можуть призвести.

Господарі помешкань, у свою чергу, радо спілкувалися зі своїми гостями, дякували за тур­бо­­ту про їхню безпеку. Вони запевнили, що знають - у випадку біди потрібно обов’яз­ко­­­­­во телефонувати на «101».

Патронажні медсестри місь­кої орга­ні­зації Товариства Червоного Хреста міряли людям тиск та радили, як берегти здоров’я.

Працівники Служби порятунку «101» вручили пенсіонерам листівки на протипожежну тематику.

Як зазначила начальник сектору зв’я­зків із ЗМІ та роботи з грома­дськістю Управління ДСНС в обла­сті Христи­на Перцович, такі профілактичні за­ходи будуть проводи­ти­ся і надалі.

ВІДЕО
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині по всіх ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ