У комунальному закладі «Луцька міська клінічна лікарня» відбувся День депутата

У комунальному закладі «Луцька міська клінічна лікарня» відбувся День депутата

28.01.16 08:48 0 804
Відбувся День депутата, під час якого обранці громади вивчали роботу комунального закладу «Луцька міська клінічна лікарня».

З роботою комунального закладу «Луцька міська клінічна лікарня» депутатів та секретаря міської ради Юлію Вусенко познайомила головний лікар комунального закладу Лариса Духневич.

Вона повідомила, що у лікарні розгорнуто 18 лікувальних відділень на 700 ліжок, приймальне відділення, відділення інтраскопічної і функціональної діагностики, клінічна, біохімічна та бактеріологічна лабораторії, відділення фізіотерапії. Особливістю лікарні є наявність чотирьох обласних центрів з надання невідкладної медичної допомоги, а саме: опікового центру з відділенням реконструктивно-відновної хірургії; центру кардіоваскулярної патології на базі кардіологічного, неврологічного відділень, відділення реабілітації та рентгенохірургічного блоку; обласного відділення інтенсивної терапії екстракорпоральних методів детоксикації, гіпербаричної оксигенації, гострих отруєнь та гемодіалізу; центру шлунково-кишкових кровотеч на базі відділення ургентної хірургії. Таке поєднання є практично унікальним серед медичних закладів України. Депутати побували у названих відділеннях та центрах, поспілкувалися з фахівцями, які там працюють.

Режим роботи лікарні безперервний – 7 днів на тиждень, 24 години на добу. Загалом в лікарні цілодобово чергують 12 лікарів різних спеціальностей і травмпункт. Всього в лікарні 1074 працівники. З них 176 лікарів, 466 середніх медичних працівників, 269 молодших медичних сестри. Лікарі вищої та першої кваліфікаційних категорії складають 86% від загального складу лікарів. В їх числі 1 доктор медичних наук, 10 кандидатів медичних наук, 5 заслужених лікарів України. 80% середніх медичних працівників мають першу і вищу кваліфікаційну категорію.

Щороку понад 22 тисячі хворих лікуються в стаціонарі закладу і ще близько 20 тисяч отримують невідкладну медичну допомогу амбулаторно. Луцька міська клінічна лікарня широко відома за межами міста. За рік для лікування звертаються більше 5 тисяч жителів області та сусідніх регіонів.

В лікарні широко використовуються для своєчасної діагностики можливості відділення інтроскопічної і функціональної діагностики: ендоскопічні методи, ультразвукова діагностика, електрокардіографія, холтерівське моніторування для виявлення порушень ритму серця, реоенцефалографія, електроенцефалографія, реовазографія, велоергометрія, визначення функції зовнішнього дихання та спірографія, комп'ютерна томографія та магніторезонансна томографія. Повноцінно обстежити хворих допомагають працівники клінічної, біохімічної та бактеріологічної лабораторій.

Терапевтичні відділення лікарні дозволяють якісно провести діагностичний процес та надати спеціалізовану допомогу при всіх захворюваннях. Висококваліфіковані лікарі-хірурги виконують оперативні втручання на всіх органах та системах, крім офтальмології. Щорічно виконується більше 8 тисяч операцій.

Лариса Духневич повідомила, що у лікарні прибудовано приміщення, встановлено ангіографічний комплекс та в жовтні 2013 року відкрито рентгенхірургічний блок. За допомогою ангіографічного комплексу протягом 2014 року та І півріччя 2015 року виконано 496 втручань на коронарних артеріях: встановлено 249 стентів, проведено 27 ангіопластик. Проте, є ще чимало питань, що потребують вирішення, вони здебільшого стосуються матеріального забезпечення.

Депутати та секретар міської ради позитивно оцінили роботу комунального закладу «Луцька міська клінічна лікарня». Юлія Вусенко зазначила: “Це сучасний медичний заклад, колектив якого розуміє вимоги часу, відповідально ставиться до виконання своїх професійних обов'язків. Міська рада буде сприяти роботі міської клінічної лікарні”.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ