У Волинській області мешканка Каменя-Каширського,яка убила свого чоловіка,потребує застосування примусових заходів медичного характеру

У Волинській області мешканка Каменя-Каширського,яка убила свого чоловіка,потребує застосування примусових заходів медичного характеру

28.01.16 10:34 0 593
Прокуратурою області затверджено та скеровано до суду матеріали кримінального провадження із клопотанням про застосування примусових заходів медичного характеру щодо 49-річної мешканки Каменя-Каширського, яка 11 жовтня минулого року убила свого чоловіка.

Того трагічного ранку жінка знайшла на горищі власного помешкання пістолет з пристроєм безшумної стрільби, споряджений 10 набоями, й після чергової сімейної сварки здійснила п’ять прицільних пострілів у чоловіка. Від отриманих вогнепальних поранень він помер.

У ході досудового розслідування з'ясувалося, що, згідно висновку судово-медичного експерта, жінка під час скоєння злочинів перебувала у стані неосудності, не усвідомлювала своїх умисних злочинних дій та не керувала ними внаслідок хронічного психічного захворювання.

Відтак правоохоронці просять суд прийняти рішення про застосування до неї примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом.

Довідково: згідно ч. 5 ст. 94 Кримінального кодексу України, госпіталізація до психіатричного закладу із суворим наглядом може бути застосована судом щодо психічно хворого, який вчинив суспільно небезпечне діяння, пов’язане з посяганням на життя інших осіб, а також щодо психічно хворого, який за своїм психічним станом і характером вчиненого суспільно небезпечного діяння становить особливу небезпеку для суспільства і потребує тримання у психіатричному закладі та лікування в умовах суворого нагляду.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ