В Луцьку відбулося вшанування пам’яті жертв єврейського Голокосту

В Луцьку відбулося вшанування пам’яті жертв єврейського Голокосту

28.01.16 11:54 0 555
У Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту у мікрорайоні Вересневе міста Луцька відбулося вшанування пам'яті жертв єврейського Голокосту та покладання квітів до пам'ятника загиблим у серпні, вересні, грудні 1942 року євреїв із міста Луцька і навколишніх населених пунктів. Тут було вирито дві великі ями, куди протягом кількох місяців скидали тіла 25 тисяч вбитих мирних людей.

Помолитися за невинно убієнних прийшли голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик, керуючий справами-начальник відділу обласної ради Олександр Ляшко, секретар міської ради Юлія Вусенко, заступник міського голови Юрій Моклиця, представники громадськості, нащадки загиблих.

Володимир Гунчик подякував учасникам цього мітингу та усім, хто у різних куточках світу вшановують жертви Голокосту.“Бог дає людині життя і ніхто, окрім нього, не має права його забирати. Люди повинні радіти життю, бути щасливими у своїх родинах. Ми повинні пам'ятати ці сумні сторінки історії, щоб подібне ніколи не повторилося”, - сказав він. Голова Волинської релігійної громади прогресивного іудаїзму Сергій Швардовський прочитав молитву, якою у різних куточках світу моляться за жертви Голокосту. Присутні на мітингу євреї, за традицією, поклали до пам'ятника камінці.

Довідково: 25 січня пам'ятна дата, Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту, запроваджена рішенням Генеральної Асамблеї ООН. Саме цього дня 1945 року Радянська армія визволила в'язнів найбільшого нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцімі. За загальними оцінками, жертвами масового знищення євреїв під час Другої світової війни стали 4,5 млн дорослих та 1,5 млн дітей. “Голокост, що призвів до винищування однієї третини євреїв і незліченних жертв з числа представників інших меншин, буде завжди служити всім народам застереженням про небезпеки, що таять у собі ненависть, фанатизм, расизм і упередженість”, - йдеться в резолюції ГА ООН.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: м. Чернігів: фахівці ДСНС ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ